Beneficiile fructului Noni. 6 proprietăți și beneficii

Beneficiile fructului Noni despre care poate nu ai auzit. Există un super fruct cu proprietăți antioxidante excelente pe care trebuie să-l cunoaștem cu toții. Este vorba despre Noni, un super fruct datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii. Sucul de Noni este atât de uimitor, încât a fost chiar etichetat drept un aliment miraculos.

 

Noni este un mic arbore peren care se găsește în Insulele Pacificului, Asia de Sud-Est, Australia și India.

Pentru consum, Noni se găsește adesea în combinație cu sucul de struguri, probabil pentru că sucul de struguri ajută la ascunderea gustului neplăcut de amar pe care îl are. Dar poate fi găsit și sub formă de capsule, tablete și sub formă de infuzie. Popularitatea sa ca supliment s-a dezvoltat, în principal datorită flavonoidelor pe care le conține, care oferă principalele beneficii pentru sucul de Noni.

Beneficiile fructului Noni. Motive pentru a bea suc de Noni

Cunoscut ca remediu popular pentru numeroase afecțiuni, Noni a fost utilizat atât pentru vopsirea hainelor, cât și în medicina locală. Chiar și astăzi, fructul Noni, împreună cu frunzele, tulpinile, florile, scoarța și rădăcinile, toate sunt folosite pentru a vindeca. Mai exact, Noni este cunoscut pentru ameliorarea durerilor articulare și ale pielii. Cercetătorii îl consideră un tonic posibil util pentru cancer și boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare și diabetul.

Combate inflamația și crește eficiența sistemului imunitar

Cercetările publicate în Journal of Natural Products au arătat că acest fruct are beneficii de detoxifiere, datorate enzimelor cunoscute sub numele de „quinona reductază”. Acest lucru sugerează mari puteri antiinflamatorii, făcând din sucul de Noni o băutură puternic antiinflamatoare.

De exemplu, poate ajuta la reducerea efectelor artritei. Prin adăugarea sucului de Noni în dietă, este posibil să-i poți furniza organismului nutrienții necesari care pot reduce și chiar ajuta la eliminarea inflamației din organism. Mai mult, aminoacizii prezenți în Noni pot ajuta la întărirea sistemului imunitar. Noni conține 17 aminoacizi, dar arginina, serina și metionina prezenți în acesta sunt utile în special pentru menținerea unui corp puternic. De asemenea, poate ajuta în activitatea fizică (fitness și atletism).

Conține o cantitate incredibilă de antioxidanți

Cei mai comuni antioxidanți sunt antocianele, beta-carotenul, catechinele, flavonoidele, coenzima Q, luteina, acidul lipoic, seleniul, licopenul și vitaminele C și E, care pot fi găsite în multe alimente și sub formă de suplimente.

Noni și uleiul de struguri sunt printre cele două surse în care puteți găsi mulți dintre acești antioxidanți. Antioxidanți ajuta la reducerea daunelor cauzate de celule de stresul oxidativ. Acest stres oxidativ poate proveni de la radicalii liberi, care sunt molecule extrem de instabile. Și se formează în mod natural atunci când organismul transformă alimentele în energie.

Ca atunci când faci exerciții fizice. Cercetătorii susțin că stresul oxidativ afectează multe boli, precum bolile cardiovasculare, boala Alzheimer, boala Parkinson, diabetul, cancerul, degenerarea maculară legată de vârstă și cataracta.

Beneficiile fructului Noni. Ajută la reducerea colesterolului

Un studiu a fost realizat pe fumători, despre care se știe că sunt deosebit de expuși riscului de colesterol. Studiul, raportat în Scientific World Journal, a constat în administrarea sucului de Noni fumătorilor grei în fiecare zi, timp de 30 de zile.

Rezultatele au relevat niveluri mult mai mici de colesterol și trigliceride după consumul de Noni și, prin urmare, mai puține inflamații în organism. Noni poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol, dar, evident, renunțarea la fumat este o necesitate.

Ameliorează durerea asociată tumorilor

Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă raportează că Noni, ginkgo biloba, rodia, izoflavonele și extractul de ulei de struguri pot fi alimente care combat cancerul. În special, proprietățile anticancerigene ale antrachinonelor fac ca super fructul să fie de mare interes.

Un studiu raportat de Medicina Complementară și Alternativă pe bază de dovezi a împărtășit faptul că unele produse de pe piață care conțin Noni pot lipsi de antraquinone din cauza procesării. Și că antraquinonele se găsesc mai frecvent în semințele și frunzele de Noni.

Beneficiile fructului Noni. Valori nutritive

O lingură de suc de Noni conține aproximativ:

  • 0,9 g carbohidrați
  • 3,5 calorii
  • 1,5 mg de vitamina C
  • 170 micrograme de niacină
  • 300 micrograme de zinc
  • 2 mg de calciu
  • 0,12 micrograme folate
  • 35 micrograme fier
  • 10 miligrame de potasiu
  • 800 micrograme magneziu

Noni furnizează de asemenea acizi grași, aminoacizi (arginină, metionină și serină) și antioxidanți puternici, cum ar fi antocianine, coenzima Q10, flavonoide, beta-caroten, acid lipoic, catechine, seleniu, luteină și licopen.

Beneficiile fructului Noni. Cum să bei suc de noni

Fructul noni este amar și mult mai cunoscut ca un tonic sănătos decât o băutură răcoritoare.

Noni este uneori luat sub formă de pudră sau ca supliment sub formă de capsule și este adesea consumat ca tonic vindecător. Poți cumpăra suc de Noni din magazinele de specialitate sau online. Atenție, nu toate sucurile sunt de calitate. Dacă folosești fructe proaspete (mai greu la noi în țară), ai nevoie de aproximativ 6 fructe de Noni pentru a obține un pahar de suc. Prin adăugarea de suc de lămâie proaspăt sau de struguri, vei obține un gust mai plăcut. Poți adăuga, de asemenea, pulpa de Noni tocat în smoothie sau iaurt. Sau o poți găti cu legume sărate și o poți servi peste orez.

Măsuri de precauție

Noni conține potasiu și nu este o alegere bună pentru cei care suferă de probleme renale. Unele rapoarte indică faptul că ar putea provoca probleme hepatice și ar trebui evitat dacă suferi de boală hepatică. De asemenea, în timpul sarcinii și alăptării, consultă mai întâi medicul.

 

My title page contents