Beneficiile plânsului

Ai auzit vreodată de beneficiile plânsului? Știai că deși plânsul e provocat, în general, de ceva trist sau poate rău, acesta are efecte pozitive? Lacrimile care curg sunt un răspuns la un stimul, mai exact al emoției.Aceasta poate fi atât pozitivă, cât și negativă. Sunt lacrimi de bucurie, de tristețe, lacrimi care dor. Unde e emoție, avem și lacrimi. Când ne ustură ochii de la ceapă, aici e altă poveste.

 

 

Studiile arată că, bărbații plâng în medie, o dată pe lună, în timp ce femeile plâng de cinci ori pe lună. Plânsul este un fel de izbucnire și eliberare a organismului. Tot studiile recente au demonstrat că există efecte benefice ale plânsului asupra corpul nostru. Prin plâns, eliberăm stări și emoții ținute captive, pe care nu am putut să le eliberăm la timp. Deci, nu vă jenați să plângeți!

Iată câteva beneficii ale plânsului:

1. Reduce stresul

Plânsul este un fel de supapă de eliberare pentru propriile sentimente. Este greșit să ții totul în interior și contraproductiv. Plânsul ajută la eliminarea stresului și frustrării acumulate în noi. Lacrimile sunt considerate un remediu puternic împotriva stresului.

2. Îmbunătățește starea de spirit

Când ești tensionat și ai o stare de spirit rea, plânsul te ajută să-ți recapeți starea de bine. E ca o resetare a organismului, încărcat de emoții negative. E asemănător cu urletul/țipătul. După ce o persoană urlă, constată că s-a eliberat de starea nervoasă. De asemenea, plânsul ameliorează durerea rezultată din stresul acumulat.

3. Ajută ochii să fie mai sănătoși

Funcția principală a plânsului constă în curățarea ochilor și menținerea lor umedă. Deci, corneea și pupilele nu se distrug. Așa că plânsul este o modalitate excelentă de a face toate astea. Plângând, vom vedea mai bine, pentru că vom elimina toate posibilele impurități ale ochiului. Concluzia? Plânsul contribuie la îmbunătățirea sănătății ochiului nostru.

4. Reduce nivelul de mangan

Plânsul reduce nivelul și rata de mangan din corpul nostru. Excesul de mangan în corpul nostru poate determina starea noastră să fie mai proastă. Deci, pentru a menține un nivel bun de mangan, este bine să plângem.

5. Combate hipertensiunea

Plânsul scade tensiunea arterială a corpului nostru, deoarece favorizează eliminarea sării din corpul nostru. Sarea și stresul tind să crească tensiunea arterială. Pe de altă parte, plânsul o reduce și o menține pe niveluri acceptabile și stabile. Prin urmare, plânsul este un remediu excelent împotriva hipertensiunii. O porție bună de plâns poate reprezenta o gură de oxigen pentru corpul nostru.

Există multe alte beneficii ale plânsului. Trebuie doar să le descoperi!

My title page contents