Cariile la copii. Când apar și de ce e important să fie tratate la timp?

cariile la copii

Aproximativ 75% dintre copii sunt deja afectați de carii dentare înainte de vârsta de cinci ani. Ceea ce le provoacă este placa bacteriană, formată din bacterii și reziduuri organice de origine alimentară.

 

 

Placa este formată constant în interiorul gurii, aderă la dinți, afectează smalțul și continuă prin canalele dentare în direcția pulpei. La copii, caria este o problemă recurentă, deoarece smalțul dinților de lapte este mai subțire. Prin urmare, și mai vulnerabil la agresiuni externe. De aceea, de când apar dinții trebuie păstrați sănătoși: prevenirea este mai bună decât vindecarea, dar și mai ieftină. În plus, este esențial să aveți o întâlnire timpurie cu specialistul. Acesta va sfătui părinții despre igiena orală corectă a copilului. De asemenea, cu cât mai devreme va merge copilul la dentist, cu atât nu se va teme mai târziu.

Când are loc prima vizită la medicul pedodont

Prima vizită la pedodont este recomandabil să fie făcută încă din primele 6 luni de viață, când încep să apară dinții de lapte. La copiii atât de mici simptomele sunt: salivă abundentă, înroșirea și umflarea gingiilor, lipsa poftei de mâncare și necesitatea de a mușca. Toate manifestările care anunță erupția primilor dinți. Se crede în mod greșit că dinții de lapte nu au nevoie de tratament sau să fie verificați. Sau că, din moment ce se schimbă (au căzut), deși au fost cariați sau deteriorați, nu prezintă probleme pentru dinții permanenți.

Dimpotrivă, dinții de lapte sunt foarte importanți pentru:

  • masticare și, prin urmare, pentru prima perioadă de dezvoltare, una în care organismul trebuie să asimileze toate substanțele necesare creșterii;
  • dezvoltarea sănătoasă a oaselor maxilarului și pentru a doua erupție a dinților;
  • că „țin locul” pentru dinții permanenți. În cazul în care un dinte cariat trebuie extras, locul dinților permanent nu este „garantat“. Există riscul de a fi compromisă alinierea dinților și masticarea corectă cu dinții permanenți.
My title page contents