Pentru că primăvara e în toi, organismul nostru are nevoie din ce în ce mai mult de legume și de o hrană mai ușoară decât cea din timpul iernii. Iată o sugestie de chifteluțe vegetale, cu garnitură de morcovi crocanți.
Chifteluțe vegetale cu garnitură de morcovi crocanți
Porții: 4
Preparare: 35 minute
Coacere: 15-25 minute
Ai nevoie pentru chifteluțe vegetale cu garnitură de morcovi crocanți de:
3 fire de praz, tocat
4 linguri ulei
250 g tărâțe de grâu
1 l supă
100 g cașcaval ras
600 g morcovi
2 linguri unt
2 linguri zahăr
75 ml apă
Sare
Piper
1 lingură muștar boabe
Pregătești chifteluțe vegetale cu garnitură de morcovi crocanți așa:
Călești prazul într-o lingură de ulei. Adaugi tărâțele de grâu și le călești. Stingi amestecul cu supă și lași să fiarbă la foc moale timp de 10 minute. Adaugi cașcavalul ras, amesteci să se uniformizeze compoziția și o dai apoi deoparte, să se răcească.
Cureți, speli și tai morcovii fâșii sau bastonașe. Apoi le prăjești în unt. Presari zahăr și lași morcovul să se caramelizeze. Torni 75 ml de apă, sărezi, piperezi și lași să fiarbă 5 minute. Adaugi boabele de muștar. Din compoziția de tărâțe modelezi 8 chifteluțe și le rumenești în ulei. Le servești cu garnitură de morcovi crocanți.