Chifteluțe vegetale cu garnitură de morcovi crocanți    

CHIFTELUȚE VEGETALE CU GARNITURĂ DE MORCOVI CROCANȚI

Pentru că primăvara e în toi, organismul nostru are nevoie din ce în ce mai mult de legume și de o hrană mai ușoară decât cea din timpul iernii. Iată o sugestie de chifteluțe vegetale, cu garnitură de morcovi crocanți.

 

Chifteluțe vegetale cu garnitură de morcovi crocanți

Porții: 4

Preparare: 35 minute

Coacere: 15-25 minute

 

Ai nevoie pentru chifteluțe vegetale cu garnitură de morcovi crocanți de:

3 fire de praz, tocat

4 linguri ulei

250 g tărâțe de grâu

1 l supă

100 g cașcaval ras

600 g morcovi

2 linguri unt

2 linguri zahăr

75 ml apă

Sare

Piper

1 lingură muștar boabe

Pregătești chifteluțe vegetale cu garnitură de morcovi crocanți așa:

Călești prazul într-o lingură de ulei. Adaugi tărâțele de grâu și le călești. Stingi amestecul cu supă și lași să fiarbă la foc moale timp de 10 minute. Adaugi cașcavalul ras, amesteci să se uniformizeze compoziția și o dai apoi deoparte, să se răcească.

Cureți, speli și tai morcovii fâșii sau bastonașe. Apoi le prăjești în unt. Presari zahăr și lași morcovul să se caramelizeze. Torni 75 ml de apă, sărezi, piperezi și lași să fiarbă 5 minute. Adaugi boabele de muștar. Din compoziția de tărâțe modelezi 8 chifteluțe și le rumenești în ulei. Le servești cu garnitură de morcovi crocanți.

My title page contents