Ciocolata e pasiunea ta? Cum scapi de efectul unui consum în exces?

Ciocolata e pasiunea ta? Cum scapi de efectul unui consum în exces? În loc să te învinovățești pentru că ți-ai făcut pofta și te-ai bucurat (puțin mai mult) de o ciocolată bună, mai bine lasă regretele și gândește-te cum să elimini toate caloriile și toxinele acumulate.

Prin urmare, ori de câte ori exagerezi cu ciocolata, ține cont de câteva sugestii pentru eliminarea caloriilor și a toxinelor:

  • mănâncă ciocolată neagră în loc de ciocolată cu lapte;
  • optează pentru o ciocolată de calitate; mai bine mai puțină și mai bună, dar și mai sănătoasă;
  • alege batoane de ciocolată cu conținut scăzut de calorii.

Ciocolata neagră conține mai puține calorii decât ciocolata cu lapte, deși nu este o diferență chiar foarte mare. Mai presus de toate însă, conține substanțe mai benefice pentru organism: vitamina E, magneziu și fibre alimentare, antioxidanți și alcaloizi pentru buna dispoziție, precum serotonina.

De exemplu, 100 de grame de ciocolată neagră conțin 50-60 de miligrame de flavonoide, în timp ce 100 de grame de ciocolată cu lapte conțin doar 10 miligrame. Cât despre ciocolata albă: Zero!

Când ciocolata nu este bună pentru tine… ce e de făcut?

Când ne referim la ciocolată, nu ne referim doar la calorii și la modificarea siluetei. Consumul excesiv de ciocolată poate avea efecte nocive sau cel puțin neplăcute și asupra pielii, intestinelor și uneori chiar asupra circulației sângelui. De fapt, mulți specialiști atribuie unele tipuri de migrenă pe seama excesului de ciocolată.

Pe de altă parte, există varietăți de ciocolată sau batoane concepute pentru diabetici. Excesul, însă, este întotdeauna dăunător, și nu numai cu privire la ciocolată. Odată ce am trecut printr-o astfel de experiență, este important să găsim soluții și să nu mai repetăm greșeala.

Cum reparăm greșeala?

Un pătrat de 10 grame de ciocolată neagră conține aproximativ 50 de calorii, aproximativ la fel ca un măr. Prin urmare, este ușor să calculezi caloriile ingerate dacă ai consumat prea multă ciocolată. Pentru a elimina caloriile acumulate este suficient doar să faci puțină mișcare, niște exerciții fizice acasă cu ajutorul unor accesorii specifice sau chiar fără!

Purifică-ți corpul și „eliberează-te” de excesul de ciocolată!

Purificarea organismului după consumul excesiv de ciocolată durează câteva zile. Iată câteva sfaturi pe care le poți pune în practică, la nevoie:

  • bea cel puțin 2 litri de apă pe zi;
  • bea ceaiuri purificatoare din plante pentru a ajuta organismul în mod natural;
  • crește consumul de fructe și legume, eventual consumă-le crude;
  • redu consumul de carbohidrați, cum ar fi pâinea și pastele;
  • scade consumul de carne roșie.
My title page contents