Clafoutis cu căpșuni sau altfel spus cel mai WOW, mai rapid și mai ușor desert pe care îl poți face vara! Uite de ce! In caz că nu știai, varianta originală de clafoutis are în compoziție cireșe și nu căpșuni. Clatafoutis este unul dintre cele mai faimoase deserturi franțuzești. Azi, noi am pus căpșuni în loc de cireșe…dar tu poți experimenta și varianta de bază.
INGREDIENTE
- 4 ouă
- 600 g căpșuni/ zmeură
- 130 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 vârf de linguriță de sare
- 1 lingurită de vanilie
- 250 ml lapte vegetal orez/ soia cu vanilie
- 100 g zahăr
- unt de cocos pentru uns tava
MOD DE PREPARARE
- Pasul unu: preîncalzește cuptorul
- Apoi, mixează într-un blender zahărul, laptele, esența de vanilie, făina, sarea și ouăle. Omogenizează bine totul. Rezultatul? Un aluat cam ca de clătite.
- Ce faci acum? Ungi cu unt de cocos un vas de tort înalt ( poate fi și cu fund detașabil) si tapetează-l cu făină.
- Acum, acoperă fundul vasului cu fructele, spălate și tăiate în jumătăți.
- E momentul să vii cu aluatul peste căpșuni.
- Dacă vrei, poți să presari deasupra niște vanile.
- Bagă la cupor pentru 35-40 de minute. Temperatura? 170-180 de grade.
- Aluatul s-a copt, când are o nuanță aurie.
- Poftă bună la sănătate!