Clătite cu somon. Clătitele, mereu disponibile să fie umplute în fel și chip: cu dulce, cu sărat, cu gem sau cu somon. Câte și mai câte umpluturi au văzut ele, clătitele. Și parcă niciuna nu dă greș. Mereu se obține o combinație gustoasă, dar mai ales sățioasă.
Iată o variantă de clătite cu umplutură de somon, brânză și alte ingrediente ce fac să accentueze gustul rafinat al somonului.
Clătite cu somon
Ai nevoie pentru 8 porții de:
100 g făină
200 ml lapte
2 ouă
sare
80 ml smântână
ulei pentru prăjit clătitele
1 linguriță suc de lămâie
piper
8 felii mari de somon afumat
8 frunze de salvie
40 g emmentaler ras
Pregătești așa:
Amesteci făina cu laptele și bați compoziția cu telul sau cu mixerul. Adaugi ouăle și un praf de sare.Lași aluatul să se odihnească pentru circa 15 minute.Apoi prăjești, pe rând, 8 clătite, adăugând de fiecare dată puțin ulei în tigaie. Păstrezi clătitele calde la cuptor, la 70 de grade Celsius.
Amesteci smântâna cu suc de lămâie, sare și piper. Fiecare clătită o ungi cu o cantitate mică din acest amestec și așezi deasupra câte o felie de somon și o frunză de salvie (o poți înlocui, dacă nu-ți place). Rulezi, presari emmentaler ras și lași la cuptor, pe funcția grill, să se gratineze.
Sugestie! Când scoți clătitele, pentru decor, pe lângă frunzele de salvie, mai poți adăuga și sâmburi de pin.