Măslinele sunt foarte îndrăgite de majoritatea dintre noi. Pot fi consumate în fel și chip, dar ce-ai zice de o cremă de măsline?
Cremă de măsline, numai bună de întins pe pâine
Porții: 4
Ai nevoie de:
100 g măsline verzi
800 g măsline negre
½ cană cu ulei de măsline
3-4 căței de usturoi
3-4 felii de franzelă sau pâine albă
Pregătești așa:
- Măslinele (fără sâmburi), franzela înmuiată în apă și stoarsă foarte bine, uleiul și cățeii de usturoi se mărunțesc cu mixerul (sau se trec prin sita mică a mașinii de tocat carne), până când obții o cremă omogenă.
- În caz că măslinele au fost prea apoase, poți da consistență cremei, adăugând puțin pesmet măcinat fin.
- Prăjești câteva felii de pâine și servești crema. Poți da un aspect mai plăcut ornând cu câteva bucățele de măsline verzi.
- Tot pentru decor poți folosi: rondele de castraveciori murați, fâșii de gogoșari proaspeți sau copți sau frunze de pătrunjel proaspăt.
Câteva sfaturi, de care poți ține cont:
- Două-trei linguri de maioneză vor face și mai fină crema.
- Dacă măslinele nu au fost sărate, nu uita să adaugi puțină sare în pasta de măsline.
- Poți pregăti o astfel de cremă și din măsline verzi, dar și din măsline negre, combinate sau pregătite separat, după bunul plac. Este la fel de bună.