Cremă de măsline. Numai bună de întins pe pâine

CREMĂ DE MĂSLINE. NUMAI BUNĂ DE ÎNTINS PE PÂINE

Măslinele sunt foarte îndrăgite de majoritatea dintre noi. Pot fi consumate în fel și chip, dar ce-ai zice de o cremă de măsline?

 

Cremă de măsline, numai bună de întins pe pâine

Porții: 4

 

Ai nevoie de:

100 g măsline verzi

800 g măsline negre

½ cană cu ulei de măsline

3-4 căței de usturoi

3-4 felii de franzelă sau pâine albă

 

Pregătești așa:

  • Măslinele (fără sâmburi), franzela înmuiată în apă și stoarsă foarte bine, uleiul și cățeii de usturoi se mărunțesc cu mixerul (sau se trec prin sita mică a mașinii de tocat carne), până când obții o cremă omogenă.
  • În caz că măslinele au fost prea apoase, poți da consistență cremei, adăugând puțin pesmet măcinat fin.
  • Prăjești câteva felii de pâine și servești crema. Poți da un aspect mai plăcut ornând cu câteva bucățele de măsline verzi.
  • Tot pentru decor poți folosi: rondele de castraveciori murați, fâșii de gogoșari proaspeți sau copți sau frunze de pătrunjel proaspăt.

 

Câteva sfaturi, de care poți ține cont:

  • Două-trei linguri de maioneză vor face și mai fină crema.
  • Dacă măslinele nu au fost sărate, nu uita să adaugi puțină sare în pasta de măsline.
  • Poți pregăti o astfel de cremă și din măsline verzi, dar și din măsline negre, combinate sau pregătite separat, după bunul plac. Este la fel de bună.

 

My title page contents