Cupă de mascarpone și smochine, un desert delicios și rapid de preparat. Smochinele, cu o serie de beneficii excepționale pentru sănătate reprezintă aliați prețioși și esențiali pentru dieta noastră. Smochinele ocupă un loc foarte important în dieta mediteraneană, care este considerată una dintre cele mai sănătoase diete din lume.
Ca și aroma acestor fructe, istoria smochinului este, de asemenea, bogată: deja prezent în 5000 î.Hr., smochinul a fost întotdeauna considerat una dintre primele plante cultivate vreodată de oameni. Descoperirile arheologice găsite în unele sate neolitice dezvăluie fosile de smochine care preced orice altă formă cunoscută de agricultură, cum ar fi grâul și orzul.
Având în vedere că provin dintr-un copac destul de vechi, smochinele au fost folosite de-a lungul timpului ca un remediu, de mii de ani, pentru cele mai frecvente afecțiuni. Peste 40 de boli legate de sistemul respirator, endocrin, digestiv și reproductiv au fost tratate cu fructele, extractele, frunzele și componentele acestui copac magic. Din acest motiv, smochinul este considerat un candidat promițător în dezvoltarea de noi medicamente. Între timp, să ne îndulcim cu un desert pe bază de mascarpone și smochine.
Cupă de mascarpone și smochine
Porții: 4
Pregătire: 5 minute
Răcire: minimum 30 de minute
Ai nevoie de:
250 g mascarpone
200 ml frișcă
60 g zahăr pudră
2 linguri miere
3 smochine
100 g cozonac sau biscuiți uscați
2 căni de lapte
4 cupe sau pahare pentru servire
Pregătești așa:
Mai întâi pregătești crema de mascarpone și te ocupi de smochine. Într-un bol, combini mascarpone cu zahărul și mierea și amesteci. Speli și cureți de impurități smochinele, apoi le tai în felii.
Apoi, separat, bați crema tare și o adaugi la celelalte ingrediente. Amesteci totul uniform.
Iei 4 cupe sau pahare, așezi feliile de cozonac sau biscuiții uscați sfărâmați pe bază, stropești cu lapte și adaugi crema.
În cele din urmă, decorezi totul cu smochinele tăiate în felii. Dai cupele cu cremă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră, înainte de servire.