Articol de MIRELA PADURARU – Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional www.mirelapaduraru.ro

Da, este adevarat, ma ocup de frumusetea exterioara a celorlalti: de „ambalaj”.  Insa, intotdeauna, am incercat ca prin imbunatatirea imaginii unei persoane, sa vad acea persoana multumita si ca … zambeste.

 

Le propun clientelor mele un mic experiment interesant: sa isi inceapa fiecare zi cu un zambet in oglinda! Exact asa cum iti faci un minim de timp sa te speli pe dinti si pe fata, tot asa sa iti faci timp 15 secunde pentru sufletul tau: respiri si expiri adanc si apoi iti zambesti 🙂

 Unul dintre motivele pentru care merita sa-ti zambesti dimineata in oglinda este ca emani frumusete si bunatate. Privirea ti se insenineaza, incepi sa ai deschidere catre lucruri frumoase. Ai mai multa incredere in tine, te accepti sau stii ca poti schimba ceva in bine. Zambindu-ti in oglinda vei atrage energie pozitiva.

 Unul din motivele pentru care oamenii evita sa se priveasca uneori in oglinda, ratand zambetul de dimineata, este .. nemultumirea. De chip sau de situatie..

Cum o putem transforma in ceva bun, constructiv, in motivatie? Si cu ajutorul informarii in domeniul esteticii. Exista o multime de idei despre cum iti poti imbunatati imaginea si cum poti sa-ti faci viata mai frumoasa.

N-ai trata cu indiferenta complimentele sincere ale cuiva care iti spune pe neasteptate: „Arati foarte bine astazi.. e ceva schimbat la tine..”

Haideti sa descoperim impreuna cateva dintre micile trucuri, care iti pot insenina ziua, inca de la prima ora a diminetii, indiferent ca esti femeie sau barbat.

Noi,  oamenii, socializam de regula imbracati si incaltati. Singurele segmente preponderent neacoperite sunt fata si mainile,  analizate instinctiv de ceilalti, creand in subconstient acea impresie pe care ti-o lasa  „primul contact”.

Cum iti poti imbunatati fizionomia? Incepe prin doua lucruri simple:

 Forma sprancenelor

Te-ai gandit vreodata ca iti poti schimba radical imaginea in bine, cu ajutorul sprancenelor?? Daca ochii sunt ferestrele sufletului, atunci sprancenele sunt ramele ferestrelor…

 Cu ajutorul sprancenelor oamenii isi exprima emotiile. O fizionomie fara sprancene este nefireasca. Atunci cand sprancenele noastre au o forma nepotrivita, putem avea o expresie nenaturala, artificiala. Aratam „mirati”, desi nu suntem, parem fiorosi si incruntati desi avem un suflet bun ca painea calda. Parem duri si distanti desi doar ne preocupa ceva.. Oamenii sunt catalogati in functie de prima impresie si din ea sprancenele fac parte integranta. Spranceana trebuie sa fie cat mai aproape de forma ei naturala, desigur, usor imbunatatita. O spranceana tunsa, ingrijita, naturala, adecvata fizionomiei noastre, ne poate intineri. Privirea ta va fi mai bine pusa in valoare si vom transmite interlocutorului mesajul corect: Ca suntem persoane deschise, pozitive in gandire, cu o alura mai tinereasca si mai senina.

Aspectul tenului

Este greu sa gandesti pozitiv, atunci cand dimineata vedem in oglinda o fata ridata prematur, sau suferind de acnee. Vorbesc din proprie experienta. Dar nimic in acest Univers nu e vesnic si singura constanta este …schimbarea! Depinde doar de tine daca vei schimba lucrurile in bine.

Tenul nostru trebuie ingrijit cu dragoste si atentie. Tenul (pielea noastra in general), reflecta starea organismului. Te tradeaza cand nu bei apa suficienta, prin pungi si cearcane la ochi, ne spune ca sunt multe toxine in organism sau dezechilibre hormonale, printr-o eruptie nedorita. Ne avertizeaza ca ficatul nostru este in suferinta, printr-un colorit spre galben al pielii si al buzelor spre vinetiu.

Noi oamenii avem un dar: de a recunoaste instinctiv un om sanatos, dupa aspectul fetei. Un ten luminos, curat, ne creeaza senzatia de sanatate, echilibru, seninatate, confort si liniste interioara.

Si acum, un mic exercitiu de imaginatie: Te trezesti dimineata si te uiti in oglinda. Te intampina o fata familiara, dar… cu un aspect intinerit. Tenul tau arata minunat, radiind sanatate si frumusete din interior. Privirea ta este mai senina si te prezinta asa cum esti: un om bun, cu potential.

Iti place ce vezi in oglinda. Si.. zambesti!

Toate portile universului ti se deschid. Pentru ca zambetul tau inseamna: iubire, acceptare si respect. Pentru tine si ceilalti din jurul tau.

 Iti doresc sa incepi fiecare zi din viata ta cu.. un zambet in oglinda 🙂

 

www.mirelapaduraru.ro

My title page contents