Gustari sanatoase, de primavara

Face mofturi la mancare? Nici nu se atinge de legume? Ouale si branzica sunt dusmanii lui? Uite cateva idei de gustari sanatoase si haioase, pe care le poti introduce si tu in meniu.

 

Ridichile nu trebuie sa lipseasa din meniul celor mici – ele au proprietati antibacteriene si antifungice, sunt bogate in vitamina C, potasiu, sodiu si reprezinta o sursa importanta de vitamina B, calciu, magneziu si acid folic.

Castravetii verzi reprezinta surse excelente de vitamina A,  vitamina B, vitamina C, vitamina E si acid folic, enzime care imbunatatesc digestia. In plus, castravetii verzi contin calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu si fier, ceea ce ii face un aliment important pentru juniorii in crestere.

Nu te feri nici de ceapa verde pentru meniurile celui mic – aceasta contine foarte mult potasiu si calciu, dar si sulf si fibre alimentare, precum si cantitati importante de vitamina C.

Ouale contin foarte multa colina, care imbunatateste functiile neurologice, ajuta la dezvoltarea creierului si este implicata in producerea de serotonina si dopamina (asa-numitii hormoni ai fericirii).  Oul poate fi introdus dupa primele 6-8 luni de viata in meniul celui mic.

foto Shutterstock.com

My title page contents