Romania vindecatoare

Intr-o tara aglomerata, cei mai multi dintre turisti cauta relaxarea intr-un cadru natural magic in care sa se bucure de aer curat si liniste. Dar de ce sa nu faci din concediul de odihna si un bun prilej de a trata diverse afectiuni? Descopera locurile din Romania care contribuie la o stare de bine asupra organismului nostru. Iata cum arata Romania vindecatoare in viziunea Madalinei Isar.

 

 

Salina Turda

Salinoterapia este recunoscuta pentru ca ajuta la cresterea imunitatii si contribuie la imbunatatirea sanatatii cailor respiratorii. Si asta, mai ales in cazul celor care sufera de astm, bronsite, pneumonii sau alergii. Totodata, mersul la salina contribuie la detoxifierea organismului si are efecte benefice asupra digestiei. Pentru familiile cu copii, salinele reprezinta cel mai bun loc de vacanta. Cea mai populara este cea de la Turda, inclusa intr-un top realizat de Business Insider. Ea primul loc al celor mai frumoase obiective subterane din lume.

 

Romania vindecatoare

Romania vindecatoare

 

Delta Dunarii

Daca suferi de depresie, stress sau pur si simplu esti incarcat cu energie negativa, un loc benefic de vacanta este Delta Dunarii. Poti sa vii aici cu toata familia. Cei mici se vor bucura cu siguranta de plimbarile cu barca pe lacuri. Acest colt de natura unic in lume este recunoscut pentru aerul curat care aduce un plus de beneficii organismului. Mediul placut si vegetatia luxurianta contribuie la o stare de relaxare, alunga gandurile negative si elimina insomniile.

 

Delta Dunarii

Delta Dunarii

 

Slanic Prahova

In Romania vei gasi mai bine de 20 de saline cunoscute pentru beneficiile aduse sanatatii. Cea mai mare din Europa este Slanic Prahova. Ea masoara aproximativ 50.000 de metri patrati. Aceasta dispune de mai multe zone de recreere, spatii de joaca pentru copii sau terenuri de sport. Mii de vizitatori ajung aici pentru tratamentele balneare cu aerosoli naturali care ajuta la eliminarea afectiunilor de la nivelul cailor respiratorii.

 

Salina Slanic Prahova

Salina Slanic Prahova

 

Poiana Marului

Situata la o altitudine de 700 de metri intre Muntii Tarcu si Muntele Mic, Poiana Marului din Banat este una dintre cele mai curate zone din tara noastra. Potrivit cercetatorilor francezi care au studiat calitatea aerului de aici, ionizarea este de 10 ori mai mare decat cea a aerului din zona Cascadei Niagara. Ionii negativi din acest loc benefic ajuta la reducerea problemelor de tip respirator, a celor cardiace, dar si cele endocrine.

 

Poiana Marului

Poiana Marului

 

Baile Tusnad

Mai bine de jumatate de milion de turisti ajung in fiecare an in cel mai mic oras al Romaniei. Apele minerale si aerul curat din Baile Tusnad au efecte curative asupra organismului. In cadrul mofetelor (incaperi in forma de amfiteatru) vizitatorii inhaleaza gazele care imbunatatesc circulatia si scad tensiunea. Tot aici se pot face si bai termale. Tusnad dispune de sase bazine, iar unul dintre ele este dedicat copiilor.

 

Baile Tusnad

Baile Tusnad

Ocna Sugatag

Se spune ca in Ocna Sugatag din judetul Maramures apele au efecte miraculoase. Izvoarele minerale clorosodice vindeca unele dintre cele mai grave boli de piele, dar si afectiuni reumatismale, neurologice ori cele de tip ginecologic. Baza de tratament de la Ocna Sugatag functioneaza de mai bine de 40 de ani.

 

 

Ocna Sugatag

Ocna Sugatag

 

Pestera Muierilor

In comuna Baia de Fier, judetul Gorj se afla unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii din Romania. Pestera Muierilor a fost scobita de timp in peretele din calcar al muntelui. Se spune ca locul este unul vindecator, aspect certificat imediat de cum ai intrat aici. Daca suferi de depresie, stres, insomnie, dereglari hormonale sau esti agitat, este de ajuns sa petreci numai cateva minute pentru ca starea ta sa se imbunatateasca. Ba mai mult, multi dintre vizitatori cred cu tarie ca femeile care nu pot avea copii, pot capata darul procreerii daca viziteaza acest locul.

 

Pestera Muierilor

Pestera Muierilor

 

 

 

Curse turistice cu autocarul in Romania. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Sejur Delta Dunarii

Hotel Gulliver Delta Resort 3*- de la 370 lei/persoana, 4 nopti cazare si masa conform programului ales (demipensiune/pensiune completa/all inclusive tip bufet), transport autocar, transfer cu barca Murighiol – Uzlina – Murighiol. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

 

My title page contents