Idei de activități cu copiii în vacanța de vară: un curs interesant pentru pitic

idei de activități cu copiii în vacanță

Ți-am pregătit câteva idei de activități cu copiii în vacanța de vară! Cursuri la care băiețelul sau fetița ar putea merge pe perioada vacanței să învețe lucruri noi!

 

Pentru o vacanța de vară mai frumoasă, tu și copilul tău ați putea alege câteva activități pe care juniorul să le practice și din care să se alegă cu ceva învățăminte. Înotul, tenisul sau dansul sunt doar câteva dintre sugestii.

Cel mai important însă, este ca înainte sa faceți alegerea să îl consulți pe cel mic. Oferă-i câteva variante sau eventual chiar mergeți să asistați la orele de curs, iar apoi decideți ce variantă îi place și i se potrivește cel mai mult.

Idei de activități. Cu copiii în vacanța de vară:

Înotul

Înotul este un sport benefic pentru cei mici. Îi ajută să se dezvolte și mai ales să suprviețuiască dacă vreodată apar situații neplăcute. Mai mult decât atât, îi pot salva chiar și pe alții.

La înot, copiii se pot distra și învăța lucruri noi în același timp, iar pe lângă asta, este și un sport ideal pentru vară și îl pot practica și în aer liber. Fiind înconjurați și de alți micuți, copiii tăi își pot face și noi prieteni.

Tenis

Un curs de tenis poate fi atât distractiv cât și educativ. Copilul va descoperi cum să fie mai atent, va practica un sport în aer liber, fiind extrem de sănătos și va cunoaște oameni noi.

Dacă nu a mai mers niciodată la tenis, poți opta pentru un curs de începători și pentru o rachetă care să nu fie prea scumpă. Pe măsură ce mai crește, echipamentul se poate schimba.

Dansurile sunt potrivite și pentru fete și pentru băieți

Dacă ești în căutare de idei de activități cu copiii în vacanță, poți pune pe listă și dansurile. Sunt potrivite pentru vară, pentru că cei mici vor interacționa foarte mult cu alți copiii și nu se vor simți singuri.

Mai mult decât atât, dacă în timpul anului școlar te gândeai că este o activitate prea solicitantă, în vacanță, când micuții sunt liberi, poate fi activitatea ideală.

Un alt plus? Dansurile se potrivesc și pentru fete și pentru băieți!

O nouă limbă străină

În prezent, în societatea noastră limba străină este extrem de importantă. Cele mai multe școlii au engleză la limbă străină principală și franceza drept secundară. Totuși, o altă limbă, mai puțin practicată în școli ar putea fi o idee bună.

Discută cu cei mici despre țările și culturile care îi fascinează și vedeți care ar putea fi cea mai bună alegere.

Un curs de abilități practice precum olăritul sau desenul

Desenul, olăritul, cusutul sau, de ce nu, cursurile de robotică pentru juniori pot fi o activitate extrem de distractivă pentru cei mici. Vor cunoaște noi copii, își vor face noi prieteni, iar la finalul verii vor fi mai bogați în experiență. Fie că vorbim despre desen, cusut sau orice alte activități care îi vor stimula creativitatea copilului tău, este important să îl consulți înainte și să alegeți o variantă care să îi placă!

 

My title page contents