Gourmet

Clatite americane pentru dimineti voioase

Week-end-urile nu ar fi la fel fara clatite. Si nu de orice fel? Ai savurat vreodata diminetile cu clatite americane? Te rugam sa incerci!

 

Ingrediente:

  • Faina – 400g
  • Lapte – 500ml
  • Oua – 4 buc
  • Praf de copt – 3 lingurite rase
  • Bicarbonat – 1/2 lingurita
  • Zahar -5 linguri
  • Ulei – 6 linguri
  • Sare – un varf
  • Zahar vanilat – dupa gust
  • Coaja rasa de lamaie
  • Zeama de lamaie -1 lingurita

Mod de preparare:

[badge style=”blue”]1.[/badge] Amesteca faina cu bicarbonatul ,praful de copt(acestea le stingi cu putina zeama de lamaie) si zaharul.
[badge style=”red”]2.[/badge] Separa albusul de galbenus. Mixeaza galbenusurile cu sare, circa 3 minute, apoi bate albusurile spuma.

Inainte sa te apuci de compozitia pentru clatite, scoate ouale de la frigider – albusul se va intari (bate) mai bine. Albusul de ou se bate cu putina sare si zeama de lamaie, pentru ca se va intari mai repede!

[badge style=”green”]4.  [/badge]Adauga uleiul in lapte, apoi toarna aceata compozitie (lichida) peste galbenusuri, dupa care rastoarna totul peste faina cu bicarbonat si praful de copt (compozitia uscata)
[badge style=”yellow”]5.[/badge] Incorporeaza bine toate ingredientele, apoi adauga albusurile bature spuma, usor, de jos in sus (ajuta compozitia sa fie pufoasa si sa creasca).
[badge style=”purple”]6.[/badge] Ia o tigaie de teflon si unge-o cu putin unt, apoi sterge-o cu un servetel. Cu ajutorul unui polonic micut, toarna compozitie in tigaie.
[badge style=”darkred”]7.[/badge] Cand incep sa se formeze gauri se vor intoarce clatitele pe celalta parte. Atentie! –  focul trebuie sa fie mic, altfel se vor arde si nu va avea timp sa creasca.
[badge style=”grass”]8.[/badge]Unge clatitele cu ce ai pofta – dulceata, miere, nuci, ciocolata, cu fructe proaspete si sirop de artar etc

 

foto Shutterstock.com

 

Related Articles

Back to top button