Mere umplute cu sâmburi de pin… coapte la cuptor – O rețetă foarte ușoară, rapidă și delicioasă pe care o vei pregăti cu foarte puține ingrediente și pe care oricine o va putea pregăti. Pot fi gătite și în cuptorul cu microunde: sunt la fel de delicioase.
Merele coapte sunt un fel de mâncare cu o aromă străveche: una dintre acele specialități clasice care îți amintesc de bucătăria simplă a bunicii. O rețetă foarte sănătoasă, dar în același timp care reușește să-i satisfacă chiar și pe cei mai pofticioși. Fragede, suculente și potrivit de dulci, merele coapte sunt un desert care poate fi servit pentru multe ocazii diferite: sunt deosebit de potrivite pentru o gustare de după-amiază sau pentru o pauză de dimineață. Dar se pretează destul de bine și pentru a fi servite ca desert la sfârșitul unei mese copioase și care necesită un desert ușor.
Așadar, pune-ți șorțul și să ne apucăm de treabă!
Mere umplute cu sâmburi de pin… coapte la cuptor
Porții: 4 persoane
Pregătire: 10 minute
Coacere: 20 de minute
Ai nevoie de:
5 mere
100 g zahăr brun
50 g nuci (sâmburi) de pin
1 linguriță scorțișoară pudră
Pregătești mere umplute cu sâmburi de pin așa:
Speli merele foarte bine și le usuci.
Tai un măr cubulețe.
Cu un cuțit foarte ascuțit, faci o incizie în mijlocul celorlalte 4 mere pentru a îndepărta miezul.
Pui mărul tăiat cubulețe, zahărul brun, scorțișoara și nucile de pin într-un castron.
Așezi apoi merele de umplut într-un vas potrivit pentru cuptor.
Umplii găurile merelor cu cuburile de mere și zahăr și pui ce a rămas în vasul de copt.
La cuptor
Coci merele coapte la cuptor timp de 20 de minute la 200°, până când au eliberat lichid gros și zahărul s-a dizolvat.
În cuptorul cu microunde
Înțepi toate merele cu o furculiță și le coci în cuptorul cu microunde timp de 7 minute la 800 de wați.
Servești merele calde sau reci. Sunt la fel de gustoase.
Variante și sfaturi
Poți adăuga suplimentar puțin pesmet, câțiva fulgi de unt. De asemenea, poți adăuga coajă de lămâie sau biscuiți amaretti sfărâmați.
Conservare
Merele coapte pot fi păstrate la frigider timp de două sau trei zile.