
Minestrone vegetal – sănătate în farfurie Când vine vorba de un prim fel sănătos, supa de legume este alegerea firească. Minestrone este un clasic al bucătăriei vegetariene, care se adaptează perfect anotimpului: răcoritor vara, reconfortant iarna, mereu plin de culoare și aromă, în funcție de ce oferă sezonul. Astăzi îți propunem o variantă bogată și savuroasă, ideal de servit fierbinte.
Poți folosi legume proaspete sau congelate, leguminoase uscate sau prefierte, în funcție de timpul și ingredientele disponibile.
Minestrone vegetal
Porții: 8
Preparare: 30 minute
Gătire: 50 minute
Servește: 8 persoane
Ai nevoie de:
80 g morcovi
80 g ceapă roșie
150 g dovlecei
330 g cartofi
Sare după gust
Piper negru după gust
60 g țelină
350 g roșii
200 g fasole Borlotti
250 g dovleac
50 g ulei de măsline extravirgin
150 g praz
300 g conopida curățată
200 g mazăre
1 crenguță de rozmarin
2 frunze de dafin
Apă după gust și consistența dorită
Ulei de măsline extravirgin după gust (opțional)
Pregătești minestrone vegetal așa:
Pentru a pregăti supa de legume, începi cu spălarea și uscarea legumelor. Apoi iei dovleacul și îl cureți de coajă. Îndepărtezi semințele și filamentele interne, folosind o lingură. Apoi tai dovleacul în felii de grosime egală și apoi în cuburi de aproximativ 1 cm pe fiecare parte.
Speli și tai dovleceii felii, apoi cubulețe. Iei conopida, o tai în jumătate, îndepărtezi miezul și faci buchețele. Apoi cureți prazul de părțile exterioare mai verzi și îl tai în felii subțiri. Iei cartofii, îi cureți și îi tai în felii, dar nu prea subțiri, apoi tai feliile în cuburi.
Continui cu roșiile: Le speli și le tai în felii, după care în cubulețe.
În cele din urmă, pregătești ingredientele pentru sote: toci mărunt ceapa.
Tai și cureți morcovii, apoi îi tai în fâșii și îi toci cu un cuțit. Toci mărunt și țelina. La final, legi crenguțele de rozmarin cu frunze de dafin cu o sfoară pentru a crea un buchet.
Acum toate ingredientele pentru prepararea supei de legume sunt gata. Într-o oală mare cu capac, torni uleiul, adaugi morcovii, țelina, ceapa și prazul și rumenești ușor timp de aproximativ zece minute, amestecând des. Odată ce legumele sote sunt fragede, adaugi buchetul parfumat.
Pasul următor: adaugi dovleacul, cartofii, conopida și fasolea.
Acoperi legumele cu apă, închizi cu capacul și gătești timp de 25 -30 de minute din momentul în care începe să fiarbă. După acest timp, pui dovleceii.
Adaugi și mazărea, roșiile, reglezi consistența adăugând apă și condimentezi cu sare și piper. Continui să gătești timp de 5-10 minute, în funcție de consistența dorită.
Îndepărtezi crenguța parfumată. Servești minestrone cu un strop de ulei de măsline extravirgin adăugat în farfurie și piper proaspăt măcinat, după gust.
Conservare
Poți păstra supa de legume aproximativ 2-3 zile la frigider, într-un recipient etanș. Poate fi congelată numai dacă au fost folosite doar ingrediente proaspete, nedezghețate.
Sfat
Minestrone de legume este o rețetă extrem de versatilă. O poți pregăti cu legumele menționate mai sus, dar o poți îmbogăți sau înlocui cu legumele de sezon care îți plac cel mai mult. De exemplu, poți folosi fasole verde, spanac, sfeclă, broccoli și varză.
Atingerea care îți va face minestrone-ul irezistibil? Adaugă niște coji de Parmigiano Reggiano când legumele sunt aproape gătite.
Dacă nu ai fasole proaspătă sau congelată, poți folosi boabe de fasole uscată, doar că au un timp lung de înmuiere și gătit.
 







