Mituri despre varicelă. 10 concepții greșite despre varicelă

Mituri despre varicelă. 10 concepții greșite despre varicelă

Mituri despre varicelă pe care le-ai auzit sau pe care trebuie să le cunoști. Varicela este ceva cu care nu toată lumea este familiarizată sau despre care nu este bine informată. Iată 10 concepții greșite, dar importante și pe care toată lumea trebuie să le cunoască!

Mituri despre varicelă. Care sunt acestea?

1. Poți avea varicelă o singură dată în viața ta

La fel ca multe alte boli, corpul tău combate varicela cu anticorpi și dezvoltă o rezistență la aceasta, dar unele persoane nu produc în mod constant acești anticorpi după recuperare. Aceasta înseamnă că există o șansă de a contracta varicela a doua oară.

2. Varicela este total inofensivă

Numele nu sună intimidant, iar cazurile de varicelă sunt rareori fatale sau necesită îngrijiri medicale extreme. Cu toate acestea, există totuși riscul de a dezvolta complicații ale bolii. Deși șansele sunt reduse, acestea sunt încă prezente, așa că, dacă ai varicelă, ar trebui să consulți medicul.

3. Dacă faci varicelă înseamnă că nu faci niciodată zona zoster

Ambele sunt cauzate de același virus și, întrucât acesta nu părăsește niciodată complet corpul, chiar și după recuperare, există șanse ca ulterior să se reactiveze și să rezulte sub formă de zona zoster.

4. Toți copiii ar trebui să fie lăsați să facă varicelă pentru a-și forma o bună imunitate

Varicela poate fi extrem de periculoasă pentru copiii cu un sistem imunitar slab, cum ar fi cei cu vârsta mai mică de o lună sau cei cu afecțiuni precum leucemia și HIV.

5. Dacă te scarpini și îți rupi bubele, vei rămâne cu cicatrici permanente

De obicei, doar zgârieturile foarte persistente și dure vor provoca cicatrici și chiar și atunci, aceste cicatrici vor dispărea în cele din urmă. Cu toate acestea, se pot infecta cu bacterii, ceea ce poate provoca cicatrici de durată.

6. Mituri despre varicelă. Să nu faci duș când ai varicelă

De fapt, dușul și o igienă bună sunt importante pentru a preveni infecțiile leziunilor! Cu toate acestea, atunci când se usucă, trebuie să îndepărtezi ușor pielea cu un prosop uscat, în loc să freci puternic cu un prosop dur.

7. Nu există medicamente pentru varicelă

Greșit! Există medicamente anti-virale utilizate pentru a ajuta boala să dispară mai repede și pentru a ameliora unele simptome, cum ar fi mâncărimea. Fără medicamente, este posibil ca starea pacientului să se deterioreze.

8. Unui copil ar trebui să i se acorde ibuprofen pentru a ajuta la scăderea febrei

Ibuprofenul ar putea duce de fapt la complicații grave ale infecției pielii la copii. Deci ține-l departe de copii!

9. Loțiunea mentolată cu calamină ameliorează mâncărimea

De fapt, nu face mare lucru, cu excepția faptului că oferă o senzație de răcire, care ar putea de fapt să încheie uscarea pielii pe termen lung și să provoace mai multă mâncărime.

10. Nu există protecție împotriva varicelei

Există un vaccin anti-varicelă și ar trebui să ofere imunitate pe viață, dar, în majoritatea țărilor nu este obligatoriu.

My title page contents