Paella cu creveți, încearcă și tu această rețetă! Un fel de mâncare care s-a adaptat vremurilor. Cu siguranță, dacă versiunea turistică de paella este adesea departe de originală, este adevărat că există multe rețete și versiuni în funcție de zonele Spaniei.
Tradiția spune că rețeta originală s-a născut în Valencia și este un fel de mâncare țărănească preparat cu fasole sau mazăre, anghinare, ardei și bucăți de pui și iepure. Deci, o rețetă simplă și autentică, care de-a lungul anilor a fost îmbogățită cu șofran, alte legume, cârnați, pește și fructe de mare. Deși, trebuie amintit că paella adevărată nu amestecă niciodată carnea și peștele într-un singur preparat.
Paella cu creveți
Porții: 2 porții
Preparare: 20 minute
Fierbere: 30 minute
Ai nevoie de:
100 g orez
1 praz
șofran
200-300 ml supă de legume
3 morcovi mici
100 g mazăre
2 cepe verzi
1 ardei gras roșu tăiat felii
Sare, piper
1 cățel de usturoi tocat
6 creveți decorticați
1 lingură ulei de măsline
Pregătești așa:
Fierbi orezul împreună cu șofranul în supa de legume. După 10 minute, adaugi morcovii, iar după alte 10 minute, adaugi și restul de legume. Lași să mai fiarbă încă 10 minute. Sărezi și piperezi.
Călești usturoiul și creveții în ulei de măsline, îi scurgi și îi așezi peste orez. Atenție, acesta nu trebuie să fie prea moale. Poți presăra puțin pătrunjel.