Dacă vrei să iei o pauză de la preparatele din carne de porc, poți alege să pregătești o rețetă de pește copt în folie, la cuptor.
Pește copt în folie, la cuptor
Porții: 4
Ai nevoie de:
4 fileuri de pește cu pieliță
4 linguri de frunze de fenicul tocate
Sare
Piper
2 lămâi
2 kg cartofi
1 legătură pătrunjel
100 g unt
150 ml ulei de măsline
400 ml vin alb
1 ou
Pregătești peștele așa:
Cureți mai întâi cartofii și îi tai în 4. Apoi îi fierbi al dente. Când sunt fierți, adaugi pătrunjelul tocat și untul, sare și piper după gust și amesteci. Crestezi fileurile de pește la 1 cm adâncime, pe partea cu pieliță, apoi sărezi și piperezi. Frunzele de fenicul tocate, amestecate cu coaja rasă de lămâie, le introduci prin frecare în crestăturile făcute în pieliță. Pentru fiecare pește/porție, tai 1 m de folie de copt (aluminiu) și o pliezi o dată, pentru stabilitate. Iei folia și așezi cartofii, iar deasupra peștele și stropești cu ulei. Spargi oul. Cu o pensulă, întinzi oul pe marginile foliei, pentru a se lipi mai bine. Lipești folia bine pe 3 laturi și o pliezi. Prin ultima deschizătură introduci câte 100 ml per porție, pliezi și etanșezi pachețelul. Astfel se vor forma aburi în interior. Coci circa 15 minute, în cuptorul încins la 160 grade Celsius. Când e gata, desfaci cu grijă folia, să nu te frigi și servești peștele cu cartofii.