Pizza cu cartofi și brânză de capră, o combinație gustoasă și sănătoasă. Adesea mai gustoasă decât cea de vacă, brânza de capră nu este doar delicioasă, ci și un mare aliat pentru sănătatea noastră.
Laptele de capră are un conținut de lactoză semnificativ mai mic decât laptele de vacă. De aceea, brânzeturile de capră sunt mult mai potrivite persoanelor cu intoleranță la lactoză, datorită prezenței mai scăzute a cazeinelor alfa S-1, responsabile de apariția simptomelor de intoleranță în laptele de capră față de laptele de vacă. Astfel, contribuie la o mai mare digestibilitate a produsului.
Pizza cu cartofi și brânză de capră
Porții: 4
Pregătire: circa 35 de minute
Coacere: circa 15 minute
Ai nevoie:
1 pachet aluat de pizza (refrigerat)
100 g brânză de vaci
2 linguri suc de lămâie
Sare, piper
3 cartofi fierți în coajă (cu o zi înainte)
200 g brânză moale de capră
2 linguri ace de rozmarin
Pregătești așa:
Încingi cuptorul la 220 de grade Celsius. Întinzi 8 blaturi din aluatul de pizza. Amesteci brânza de vaci cu suc de lămâie, sare și piper și ungi cu ea aluatul de pizza. Decojești cartofii și îi tai felii, la fel procedezi și cu brânza de capră. Așezi feliile de cartofi și de brânză pe porțiile de pizza, apoi presari ace de rozmarin și piper.
Coci pizzele la cuptor timp de circa 15 minute.
Asta este tot: simplu și gustos!