Plăcintă sărată cu dovlecei și iaurt – o rețetă rapid de preparat. Tot ce ai nevoie este o rolă de foietaj, o umplutură de dovlecei, iaurt grecesc, ouă și lapte fără adaos de smântână sau brânză rasă. Pentru prepararea plăcintei sărate, durează doar zece minute pentru a pregăti aluatul și în timp ce acesta stă la rece, pregătești umplutura simplă, rapidă și bună.
Iată așadar rețeta:
Plăcintă sărată cu dovlecei și iaurt
Porții: 6
Pregătire: 25 minute
Timp de odihnă: 1 oră
Coacere: 35-40 minute
Ai nevoie pentru plăcintă sărată cu dovlecei și iaurt de:
1 rolă de foietaj
300 g dovlecei
2 ouă
80 g lapte
150 g iaurt grecesc
sare după gust
ulei de măsline extravirgin cât e necesar, după gust
piper după gust
Pregătești tartă sărată cu dovlecei așa:
Foietajul poate fi pregătit în avans acasă sau poate fi cumpărat de-a gata.
În cazul în care ai pregătit chiar tu aluatul, în timp ce acesta se odihnește la frigider, pregătești dovleceii, speli și tai dovleceii.
Apoi tai dovleceii în felii și îi gătești într-o tigaie cu ulei, sare și piper.
Spargi ouăle într-un castron, adaugi iaurtul și amesteci totul cu un tel.
Torni laptele și adaugi dovleceii, apoi continui să amesteci totul.
După odihnă în frigider, întinzi aluatul pe o foaie de hârtie pergament și începi să-l aplatizezi cu un sucitor (partea pe care va trebui să o aplatizezi va fi partea laterală).
Pui foietajul în forma de copt, torni amestecul de ou și dovlecei și îndoi marginile aluatului spre interior.
Coci tarta într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute.
Când e coaptă, scoți tava din cuptor și servești plăcinta sărată cu dovlecei caldă sau la temperatura camerei.