Protejarea copilului de gripă. 7 sfaturi de la un pediatru pentru a-ți proteja copilul

Protejarea copilului de gripă. 7 sfaturi de la un pediatru pentru a-ți proteja copilul

Gripa nu este o boală banală sau o simplă răceală. Gripa este o boală contagioasă și, prin urmare, trebuie tratată ca atare. De aceea, protejarea copilului de gripă este o măsură aproape obligatorie. Gripa de anul acesta a cam dat de furcă tuturor. S-a creat panică, s-au născut dispute pe tema vaccinului, dar au fost și cazuri rezolvate corect, conform planului obișnuit de tratament.

 

În plus față de vaccin, recomandat în special copiilor cu imunitate scăzută, există obiceiuri și precauții pe care copiii trebuie să le aibă incluse în stilul de viață.

 

Protejarea copilului de gripă. Sfatul medicului pediatru pentru a proteja copiii împotriva gripei

Pediatrii recunosc că de fiecare dată când se declanșează sezonul de gripă, părinții intră în panică. De aceea, aceștia oferă câteva sfaturi părinților:

1 – Dacă un copil e bolnav, primul lucru este să rămână izolat la domiciliu. De asemenea, dacă nu este cu adevărat necesar, este indicat să mergi cu copilul la medicul pediatru și nu la camera de gardă.

Revenirea la școală, doar dacă au trecut cel puțin 24 de ore fără febră, vărsături sau diaree.

2 – Nu trebuie să ai nicio reținere în a merge cu copilul la pediatru. Mai ales dacă simți că trebuie să faci asta. Doctorul poate să te liniștească chiar și prin simplul consult al copilului. Acesta îl va consulta la plămâni și inimă și îți va comunica dacă există sau nu, infecții.

3- Copiii, ca și adulții, trebuie să învețe cum să strănute și să tușească. Nu la voia întâmplării, pentru a nu împrăștia viruși. Conform medicilor, copilul poate tuși sau strănuta chiar folosindu-se de cămașa/bluza de pe el, pentru a împiedica răspândirea virusului. Alternativ este să o facă în deschizătura cotului, așa cum am tot văzut în ultima vreme. Poate că unii o făceau așa din instinct. Medicul sfătuiește ca întotdeauna copilul să-și acopere gura și nasul, mai ales când observă persoane din jurul lui care strănută și tușesc. Dacă nu are un fular, se poate folosi pur și simplu de gulerul puloverului sau al cămășii, pe care îl trage cât să-și acopere gura și nasul. Sau ține o batistă în zona indicată.

Protejarea copilului de gripă. Copiii trebuie să evite atingerea feței, în special zona T, adică ochii, nasul și gura.

5. Medicul sugerează părinților să evite să sărute copilul pe față (mai ales în perioada virozelor și a gripei). În cazul copiilor mici, dacă într-adevăr nu te poți abține, sărută-ți copilul pe creștet sau în spatele capului. Aceasta deoarece infecția poate fi deja prezentă în organism, înainte de a avea simptome .

6. Măsurile de igienă luate în spital, cum ar fi dezinfectarea spațiului unde au fost persoane gripate, ar trebuie luate și acasă. De exemplu, după ce își spală mâinile un membru al casei bolnav, e indicat să se șteargă cu un prosop de hârtie, să închidă robinetul cu el și apoi să îl arunce.

7.Trebuie să se acorde atenție reacției copiilor la febră. În cazul în care copilul are nevoie de un antitermic pentru febră și după ce i-a fost administrat și febra a scăzut, acesta se va juca în mod normal. Moment în care, cei mai mulți părinți, probabil se pot relaxa. Dacă totuși, febra a dispărut, dar copilul rămâne letargic sau imobil, el trebuie să fie dus imediat la medic. Posibil să existe complicații, iar starea lui să se agraveze.

My title page contents