Răul de mișcare la copii. O problemă reală pentru multe familii

Răul de mișcare la copii este o problemă reală pentru multe familii, atunci când călătoresc pe distanțe lungi cu mașina sau cu vaporul.

Originea acestei tulburări se regăsește în mișcările și oscilațiile vehiculului în timpul deplasării. În primele călătorii lungi cu mașina, ochiul copilului percepe lipsa aparentă de mișcare în spațiul în care se află, în timp ce urechea detectează oscilațiile vehiculului. Creierul primește apoi mesaje contradictorii și induce o senzație de pierdere a echilibrului și greață. Pe navă și pe feribot, pe de altă parte, interioarele bărcii amintesc de cele ale unui spațiu pe uscat. Oscilațiile percepute pot dezorienta creierul.

Pentru a ajuta la ameliorarea acestei boli (stări de rău) la cei mici, există câteva trucuri și remedii naturale de încercat.

1. Răul de mișcare la copii. Evită să folosești la drum jocuri video și telefoane mobile

Dacă suferi de rău de mașină, prima regulă este să te uiți pe fereastră. Acesta este motivul pentru care este important să-i explici copilului de ce nu ar trebui să folosească obiecte precum telefonul sau tableta în mașină, ci să se bucure de peisaj. Propune-i un joc cu elementele locului prin care treci, cum ar fi numărarea tuturor caselor cu o anumită culoare sau mașinile unui anumit brand. Important este să-i distragi atenția de la drum și să uite că se află în mașină. Pentru călătoriile pe mare, aceeași sugestie se aplică: dacă timpul permite, scoate copilul pe puntea exterioară a navei, să admire apa sau peisajul.

2. Menține fereastra deschisă

În acest fel copilul va simți o ușoară adiere de aer proaspăt și nu va suferi de starea de rău care precede greața.

3. Răul de mișcare la copii. Călătoriți noaptea

Dormitul este întotdeauna un remediu excelent pentru greața provocată de răul de mișcare. Călătorind noaptea, ai putea evita cu ușurință această problemă a copilului tău.

4. O masă ușoară înainte de a porni în călătorie

A călători cu stomacul gol, contrar credinței populare, nu ajută la evitarea răului de mișcare, ci mai degrabă contribuie la stimularea acestuia. Prin urmare, este recomandabil să-i dai copilului să mănânce câteva gustări ușoare pe bază de fructe și legume. Sau niște biscuiți sărați înainte de plecare și în timpul călătoriei. Mai bine să eviți alimentele grase și gustările care ar putea încetini digestia și ar putea provoca greață.

5. Copilul trebuie să poarte brățări anti rău de mașină

Aceste brățări din material textil elastic funcționează după principiul acupresiunii și trebuie păstrate pe ambele încheieturi ale mâinilor pe toată durata călătoriei.

6. Bomboane și gumă de mestecat cu mentă

Acțiunea de mestecat stimulează digestia și relaxarea. Iar aroma de mentă are un efect calmant asupra stomacului, atenuând senzația de greață și indigestia. În plus, contracarează apariția bolii de mișcare la copii.

 

 

My title page contents