Reguli pentru o mamă de băiat. 10 reguli de luat aminte

Există reguli pentru o mamă de băiat de care să ții cont? Vom afla. La urma urmei, băiețelul cu genunchii juliți și resturi de mâncare pe la gură, într-o o zi va fi un soț, un tată, un lider, și un prieten. De aceea, acesta trebuie pregătit și poate avea nevoie de unele reguli de creștere. Pentru că băieții și fetele au tendințe și nevoi diferite în perioada de creștere.

 

Aceste 10 reguli pentru o mamă de băiat sunt simple sugestii care pot consolida legătura cu copilul, pot dezvolta caracterul lui, și îl ajută să crească frumos, cu un impact pozitiv asupra lumii din jurul lui.

 

1. Ascultă cu răbdare

Băieții, de obicei, au nevoie de mai mult timp să-și exprime gândurile lor decât o fac fetele. Când se oprește, nu sări să termini tu propozițiile lui. Nu te grăbi. Pune o întrebare simplă, și dă-i timp pentru a răspunde.

2. Susține-l peste tot și în toate

Participă la cât mai multe dintre jocurile sale, acțiuni sau la meciurile lui. Susține-l cât mai mult și dă-i sfaturi pe scurt. Când nu poți fi acolo, lângă el, asigură-te că că afli totul de la el când ajunge acasă. Lasă-l să știe că te gândești la el de fiecare dată!

3. Spune-i că e puternic

Forța este un atribut important pentru băieți. Încurajează-l să-și testeze noi limite și să-și dezvolte noi tipuri de rezistență, atât interior și exterior. Laudă-l pentru ambele.

4. Dansează cu el

Nu aștepta o ocazie specială. Începe atunci când el este un băiețel. Dansul creează o legătură între tine, dar și amintiri frumoase pe care le veți prețui amândoi.

5. Joacă-te cu el

Jucați jocuri de societate, jocuri în apă, în nisip. Joacă fotbal cu el. Plimbați-vă împreună cu bicicleta sau mergeți împreună la pescuit. Nu trebuie să fii bun, ci doar dispus să intri în joc. O să te iubească și aprecieze pentru asta.

6. Roagă-te pentru el

Roagă-te pentru copilul tău. Pentru sănătatea sa fizică, mentală și spirituală. Și roagă-te să ajungă un adult înțelept, să devină un soț și un tată bun.

7. Fii acolo pentru el

Stai până târziu, ori de câte ori are nevoie. Trezește-te devreme, să-l ajuți. Să fii oricând acolo când are nevoie de tine, chiar și atunci când nu își dă seama că are nevoie de tine.

8. Reguli pentru o mamă de băiat. Râzi cu el

Distrează-l, fă-l să fie bucuros, să simtă viața pozitiv. El își va aminti copilăria lui cu bucurie, dacă îți faci timp să te joci cu el și să păstrezi lucrurile într-o lumină pozitivă și frumoasă..

9. Construiește-i caracterul

Imaginează-ți trăsăturile pe care îți dorești să le aibă, și lucrează puțin câte puțin, zi de zi, pentru a i le insufla. Amintește-ți că băiatul tău într-o zi poate fi soțul cuiva, tatăl cuiva, șeful cuiva. Oferă-i o bază solidă pentru viitoarele lui roluri.

10. Lasă-l să plece

Niciun om nu este o insulă, dar o zi fiul tău va trebui să se stabilească și să trăiască pe cont propriu. Lasă-l să se desprindă și să-și urmeze drumul. Îi poți fi aproape chiar și de la distanță.

My title page contents