Respirație urât mirositoare cauzată de ceapă. 10 remedii naturale

Respirație urât mirositoare cauzată de ceapă… ce poți face? Descoperă 10 remedii naturale! Ceapa, la fel ca și usturoiul, este un ingredient foarte utilizat pe scară largă la gătit, deoarece face mâncărurile noastre mai gustoase. Cu toate acestea, există un dezavantaj: halitoza care rezultă din consumul acestor două legume, mai ales dacă sunt consumate în stare brută. Cu toate acestea, există o serie de remedii naturale eficiente care vor ajuta la contracararea respirației urât mirositoare dată de ceapă.

O situație care poate dura toată ziua și care ne poate compromite viața socială. Ce putem face în acest caz? În plus față de spălarea dinților și utilizarea apei de gură, există o serie de remedii naturale eficiente care te vor ajuta să elimini mirosul de ceapă din gură prin contracararea mirosului.

Ai o respirație urât mirositoare cauzată de ceapă? De ce se întâmplă acest lucru și ce poți face? Iată 10 remedii naturale:

Când tăiem ceapa crudă sau usturoiul, se eliberează imediat sulfură de metil alil care, odată ingerată, ajunge în plămâni prin sânge. Consecința se simte imediat asupra respirației noastre. Respirația urât mirositoare cauzată de usturoi și ceapă poate dura câteva ore, motiv pentru care este important să știi cum să contracarezi problema.

Care este primul gest de făcut? După ce ai mâncat ceapă, este important să-ți speli dinții și să-i perii timp de cel puțin câteva minute. Apoi să folosești ața dentară și să-ți cureți limba. În cele din urmă, e recomandat să folosești și apă de gură. Odată parcurși acești pași, poți continua să utilizezi remedii naturale pentru a scăpa de mirosul de ceapă din gură. Iată care sunt acestea:

1. Ceai verde

Acest tip de ceai conține substanțe vegetale, polifenoli, care ajută la distrugerea compușilor sulfuroși eliberați de ceapă, care provoacă respirația urât mirositoare. Aceeași funcție este îndeplinită și de antioxidanții conținuți în ceaiul verde, care luptă eficient împotriva respirației urât mirositoare. Pentru a-i crește eficiența, poți adăuga în ceaiul verde și câteva picături de suc de lămâie.

2. Bicarbonat de sodiu

De fapt, bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea respirației urât mirositoare, deoarece acționează asupra pH-ului gurii, blocând proliferarea bacteriilor. Pentru a-l folosi în mod corect, dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în apă caldă cu un vârf de sare și clătește bine gura. Repetă până când mirosul rău de ceapă a dispărut.

3. Lapte și brânză

Consumul de lapte integral după consumul de ceapă ajută la combaterea mirosului respirației urât mirositoare, deoarece reduce concentrația acelor compuși care provoacă respirația urât mirositoare. De asemenea, laptele poate fi folosit pentru gargară sau îl poți înlocui cu iaurt. Produsele lactate pot ajuta, de asemenea: încearcă să mănânci o bucată de brânză. Aceasta te va ajuta să contractezi respirația urât mirositoare cauzată de ceapă.

5. Ierburi: pătrunjel și mentă

Pătrunjelul proaspăt și menta sunt ierburile care pot ajuta în mod special la ascunderea mirosului neplăcut de ceapă, deoarece purifică respirația și ajută la menținerea gurii curate. Este suficient să mesteci una dintre aceste plante timp de câteva minute pentru a neutraliza respirația urât mirositoare. Pentru a spori efectul, mestecă apoi și câteva boabe de cafea, un alt aliment care are funcția de a ne reechilibra respirația.

4. Lămâie

Lămâia ajută, de asemenea, la eliminarea mirosului de ceapă din gură, datorită acțiunii acidului citric și proprietăților sale antibacteriene, care elimină acele componente care provoacă respirația urâtă. Adaugă o lingură de suc de lămâie la o ceașcă de apă, amestecă și clătește gura cu această soluție de cel puțin 2 ori sau până când respirația este proaspătă.

6. Condimente: de la cuișoare la scorțișoară

Condimentele sunt, de asemenea, aliați ai respirației noastre: cuișoare, semințe de anason și cardamom și în special scorțișoară, care absorb gustul sulfuros al cepei, datorită acțiunii sale antibacteriene. Ține câteva bastonașe de scorțișoară în gură până când respirația urât mirositoare a dispărut sau fierbe-le și bea infuzia obținută.

7. Salată verde

Salata verde este un alt aliment care ne va ajuta să eliminăm aroma de ceapă, ajutând la contracararea respirației urât mirositoare. O poți sub formă proaspătă, după ce ai mâncat feluri de mâncare bogate în ceapă sau usturoi. Pentru un rezultat mai eficient, poți pregăti o infuzie de frunze de salată. Pune frunzele de salată verde în apă fierbinte și lasă-le să se odihnească timp de 10 minute. Bea infuzia imediat după mese pentru rezultate bune.

8. Fructe

Fructele ajută la contracararea halitozelor cauzate de ceapă datorită proprietăților care provoacă oxidarea. Ele luptă, de asemenea, împotriva respirației urât mirositoare cauzate de ceapă și usturoi. Printre cele mai eficiente fructe de consumat se numără merele, perele, prunele, caisele, piersicile, cireșele și strugurii. De asemenea, dacă preferi, poți bea un suc din aceste fructe.

9. Uleiuri esențiale

Pentru a neutraliza mirosul rău de ceapă din gură, poți utiliza și uleiuri esențiale, care au o acțiune antibacteriană și împrospătează respirația. Poți adăuga 2-3 picături la o lingură și apoi să le ții în gură timp de câteva minute înainte de a le scuipa. Printre cele mai eficiente uleiuri esențiale se numără uleiul de nucă de cocos, menta, eucalipt și rozmarin.

10. Zahăr brun

De asemenea, zahărul este un remediu eficient pentru a contracara respirația cepei, în special zahărul brun. Boabele sale grosiere ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă respirația urât mirositoare. Ia o linguriță de zahăr brun în gură și ține-o câteva minute înainte de a mesteca. Apoi periază-ți imediat dinții.

My title page contents