Rețete cu brânză Feta, unul dintre cele mai apreciate sortimente de brânză. Feta este o brânză fabricată în Grecia din lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie și capră. Este o brânză produsă în mod obișnuit în blocuri și are o textură ușor granuloasă. Uniunea Europeana a stabilit că denumirea de „feta” poate fi aplicată doar acelor sortimente care conțin 70% lapte de oaie și nu mai mult de 30% lapte de capră.
Rețete cu brânză Feta, combinată cu legume și fructe
Salată cu legume și Feta
Porții: 4
Ai nevoie de:
300 g sparanghel
150 g sfeclă roșie
300 g conopidă
200 g spanac fiert
80 g migdale prăjite
1 ardei iute
ulei
1 legătură de praz
150 g brânză Feta
Pregătești așa:
Călești în ulei încins sparanghelul curățat și spălat, sfecla tăiată cubulețe sau rondele și conopida. Lași pe foc timp de 3-4 minute. Apoi amesteci conținutul cu spanacul fiert, migdalele prăjite, ardeiul iute și prazul tăiat rondele. Adaugi și brânza Feta tăiată cubulețe. Condimentezi și servești salata ca atare sau ca garnitură la o friptură.
Banane cu Feta
Porții: 4
Ai nevoie de:
2 banane bine coapte
1 crenguță de mentă
100 g măsline negre
150 g brânză Feta
Pregătești așa:
Cureți bananele de coajă și le tai cubulețe. Rupi frunzulițele de mentă de pe tijă și le amesteci cu măslinele negre. Apoi adaugi amestecul peste banane.Tai brânza Feta cubulețe și o amesteci cu verdeața și cu bananele. Este o salată foarte răcoritoare, pe care o poți servi cu cartofi prăjiți și friptură de pui sau pur și simplu ca aperitiv.