GourmetLa masa

Rețete cu brânză Feta, combinată cu legume și fructe

Rețete cu brânză Feta, unul dintre cele mai apreciate sortimente de brânză. Feta este o brânză fabricată în Grecia din lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie și capră. Este o brânză produsă în mod obișnuit în blocuri și are o textură ușor granuloasă. Uniunea Europeana a stabilit că denumirea de „feta” poate fi aplicată doar acelor sortimente care conțin 70% lapte de oaie și nu mai mult de 30% lapte de capră.

 

Rețete cu brânză Feta, combinată cu legume și fructe

 

Salată cu legume și Feta

Porții: 4

Ai nevoie de:

300 g sparanghel

150 g sfeclă roșie

300 g conopidă

200 g spanac fiert

80 g migdale prăjite

1 ardei iute

ulei

1 legătură de praz

150 g brânză Feta

Pregătești așa:

Călești în ulei încins sparanghelul curățat și spălat, sfecla tăiată cubulețe sau rondele și conopida. Lași pe foc timp de 3-4 minute. Apoi amesteci conținutul cu spanacul fiert, migdalele prăjite, ardeiul iute și prazul tăiat rondele. Adaugi și brânza Feta tăiată cubulețe. Condimentezi și servești salata ca atare sau ca garnitură la o friptură.

 

Banane cu Feta

Porții: 4

Ai nevoie de:

2 banane bine coapte

1 crenguță de mentă

100 g măsline negre

150 g brânză Feta

 

Pregătești așa:

Cureți bananele de coajă și le tai cubulețe. Rupi frunzulițele de mentă de pe tijă și le amesteci cu măslinele negre. Apoi adaugi amestecul peste banane.Tai brânza Feta cubulețe și o amesteci cu verdeața și cu bananele. Este o salată foarte răcoritoare, pe care o poți servi cu cartofi prăjiți și friptură de pui sau pur și simplu ca aperitiv.

Related Articles

Back to top button