Salam de ciocolată – rețetă ușoară, fără ouă sau unt. Salamul ușor de ciocolată este unul dintre cele mai simple și rapide deserturi, ideea perfectă atunci când ai puțin timp, deoarece se prepară în doar 20 de minute. Este o reinterpretare a rețetei clasice.
Este o rețetă care nu necesită gătit sau dospire și nu necesită abilități speciale în bucătărie. Este atât de simplă, încât este practic imposibil să greșești. Doar sfărâmi biscuiții uscați, îi amesteci cu celelalte ingrediente, modelezi amestecul într-un salam, îl înfășori în hârtie pergament și îl lași să se întărească în frigider.
Salamul de ciocolată are avantajul că poate fi preparat în avans, chiar cu o zi înainte, și păstrat în frigider până când este momentul pentru a fi servit.
Un desert iubit de toată lumea și excelent pentru a fi servit ca desert la sfârșitul unei mese; pentru a-l oferi prietenilor sau copiilor tăi ca gustare; pentru a fi savurat atunci când vrei să te răsfeți puțin, chiar și atunci când urmezi o dietă.
Iată de ce să pregătești acest desert:
- Este fără ouă și fără unt;
- Conține cacao în loc de ciocolată;
- Are foarte puțin zahăr: doar 20 g;
- Se prepară cu biscuiți uscați din făină integrală;
- Are ricotta printre ingrediente pentru a crea liantul de care ai nevoie;
- Un desert delicios ușor, care îți permite să aduci la masă, pe lângă un preparat dulce extrem de gustos, și un amestec bogat de nutrienți.
Salam de ciocolată
Porții: 14
Pregătire: 20 de minute
Ai nevoie de:
180 g biscuiți uscați din grâu integral
30 g pudră de cacao neîndulcită
170 g brânză ricotta
20 g zahăr
Pregătești un salam de ciocolată așa:
Pui biscuiții uscați într-o pungă de alimente, o închizi și o presezi cu sucitorul până când obții firimituri grosiere.
Golești biscuiții sfărâmați într-un castron, adaugi cacao neîndulcită, zahărul și ricotta și amesteci cu o lingură până se omogenizează totul.
Răstorni amestecul pe o foaie de hârtie pergament și modelezi aluatul într-un sul.
Înfășori apoi sulul de aluat cu hârtie pergament și îl pui în frigider pentru a se întări timp de cel puțin 4 ore.
După acest timp, îl presari cu zahăr pudră, îl decorezi după cum dorești (de exemplu, cu o sfoară care se folosește la carne) și servești salamul tăiat în felii.
Există 3 ingrediente care fac acest salam lejer de ciocolată atât de benefic pentru sănătate:
Biscuiți uscați integrali, care pe lângă energia carbohidraților asigură și un aport de fibre; foarte important pentru reglarea tranzitului intestinal, dar și pentru creșterea senzației de sațietate și reducerea absorbției colesterolului.
Cacao, bogată în antioxidanți, în special flavonoide, în special catechine și procianidine, dar și quercetină, o moleculă care are capacitatea de a încetini genele îmbătrânirii; aceasta face cacao (și ciocolata neagră obținută din ea), un aliment cu acțiune anti-îmbătrânire și un aliat al sănătății inimii.
Ricotta, bogată în calciu, dar mai ales în proteine cu valoare biologică ridicată. Acestea sunt proteine din zer, un anumit tip de proteine, prezente în ricotta mai mult decât în alte alimente, care sunt ușor asimilate și digerabile, precum și foarte sățioase.