SALATĂ DE ARDEI COPȚI CU ROȘII

Salată de ardei copți cu roșii. Când vine vorba despre ardei copți, aș mânca continuu… așa, sub formă de salată simplă. Sunt atât de buni și nu se fac greu. Iată o rețetă puțin diferită de cea cu care suntem obișnuiți.

 

Ai nevoie pentru 4 porții:

12 ardei grași sau capia

4-5 roșii mari

50 ml ulei

2 căței de usturoi

1 lămâie sau oțet de vin

pătrunjel verde

sare, piper

 

Pregătești salată de ardei copți așa:

Coci ardeii, îi cureți de pieliță și scoți cu grijă semințele, având grijă să nu se rupă codițele. Apoi îi pui pe un platou, să se răcească. Alegi roșii mari, cărnoase și bine coapte. Le pui pe plită sau în cuptor, să se înmoaie puțin. Le cureți apoi de pieliță și de semințe, le zdrobești cu o lingură de lemn și le pui într-un castron. Adaugi peste roșiile zdrobite usturoiul presat, sare și piper, după gust, și uleiul, turnat puțin câte puțin, amestecând continuu.

La sfârși, adaugi zeama de la o lămâie sau oțet de vin.

Sosul astfel preparat îl torni peste ardeii copți.

Servești salata rece, ca gustare, cu pătrunjel verde tocat fin, presărat pe deasupra. Poți, de asemenea, să o consumi alături de o salată de vinete sau alături de o friptură, tocăniță sau alte mâncăruri consistente, cu carne.

 

Reține!

Ardeii îi poți tăia și fâșii, iar peste sosul de roșii, poți adăuga o ceapă roșie, tăiată rondele. Salata va căpăta un gust deosebit.

Poți prepara salată de ardei copți și pentru iarnă. După ce ai copt ardeii, îi cureți de pielițe și de semințe. Îi așezi în borcane și îi presezi bine, presărând după fiecare strat așezat sare, cimbru și feliuțe de usturoi. Peste ardei torni un sos făcut din oțet, ulei, sare. Dai borcanele la rece.

My title page contents