Supă de roșii proaspete cu aromă de busuioc și parmezan

Supă de roșii proaspete cu aromă de busuioc și parmezan

Supa de roșii se poate face în orice sezon, fie cu roșii proaspete, fie cu roșii conservate sau cu suc de roșii. Dar e păcat să nu încerci cea mai bună variantă a ei vara, în plin sezon de legume proaspete și verdețuri aromate.

 

Supă de roșii

Porții: 4

 

Ai nevoie de:

500 g roșii

1 ceapă

2 felii de usturoi

100 ml smântână de gătit

1 lingură pastă de tomate

1 bucată parmezan (opțional)

2 linguri zahăr brun

1 l supă gata preparată

Câteva frunze de busuioc

Sare, după gust

Piper, după gust (opțional)

4 linguri ulei de măsline extra virgin

 

Pregătești o supă de roșii așa:

Torni uleiul într-o oală destul de mare.

Cureți și toci ceapa și usturoiul și le adaugi în oala cu ulei.

Adaugi roșiile tocate și le lași să se înmoaie la foc mediu, timp de 5 minute.

Adaugi zahărul brun, care este folosit pentru a reduce aciditatea tomatelor.

Adaugi pasta de tomate, amestecând-o cu celelalte ingrediente.

Apoi torni supa gata preparată și lași totul să fiarbă.

Opțional: adaugi o coajă de parmezan curată, care va da supei o aromă catifelată.

La sfârșit adaugi smântâna și lași să se gătească acoperit, timp de aproximativ 30 de minute.

Iei vasul de pe foc, scoți coaja de parmezan și omogenizezi amestecul cu ajutorul unui blender.

Împarți supa de roșii în boluri și o decorezi cu câteva frunze de busuioc. Este bună atât caldă, dar mai ales rece.

My title page contents