Supe de toamnă – 5 rețete gustoase și gata să te încălzească în zilele reci de toamnă

Supe de toamnă - 5 rețete gustoase și gata să te încălzească în zilele reci de toamnă

Supe de toamnă: 5 rețete gustoase și gata să te încălzească în zilele reci de toamnă. Supele de toamnă sunt un prim fel sau un fel principal cu adevărat irezistibil, de adus la masă în acest sezon, când frigul începe să se simtă.

Printre ingredientele de sezon folosite pentru a pregăti cele mai bune supe de toamnă, în mod clar se numără dovleacul, leguma regină a toamnei; de asemenea, ciupercile, care cu mirosul lor vor da acea textură crocantă și rafinament supelor tale; în plus, la toate acestea se alătură varza și castanele!

Așadar, iată 5 rețete de supe de toamnă care îți vor încălzi toamna cu gust și aromă!

1. Supă de toamnă cu dovleac și castane

Mai întâi, crestezi coaja castanelor (500 g de castane) și le pui să fiarbă timp de 5 minute; apoi le scurgi și le cureți bine de coajă. Transferi castanele într-o tigaie, adaugi o picătură de apă și le lași să se gătească acoperite cu capac. Pregătești la abur 500 de grame de dovleac, apoi îl transformi în piure. Adaugi în această cremă-piure de dovleac 100 ml de smântână lichidă și un praf de nucșoară. Condimentezi supa cu sare și adaugi castanele fierbinți, apoi amesteci ușor și se servești supa caldă.

2. Supă de morcovi de toamnă cu citrice și ghimbir

Cureți 1 kg de morcovi și îi tai în felii. Feliezi fin o ceapă albă și apoi o prăjești puțin într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline extravirgin. Adaugi o o bucată de ghimbir proaspăt ras și lași ceapa să se aromatizeze, amestecând constant, timp de aproximativ zece minute. Adaugi morcovii, 1 litru de apă și sucul unei portocale, un grapefruit și o lămâie verde (lime). Condimentezi cu sare și piper, aduci la fierbere, apoi reduci focul și lași totul să fiarbă timp de 30 de minute. Amesteci toate ingredientele până se omogenizează, condimentezi cu sare și servești garnisit cu coajă de portocală rasă.

3. Supe de toamnă cu varză verde

Cureți și tai varza verde în bucăți mici (de aproximativ 500 de grame). Speli 500 grame de roșii coapte și le tai în cuburi, apoi cureți și feliezi fin o ceapă. Rumenești ceapa într-o tigaie cu ulei de măsline extra virgin, adaugi varza și amesteci bine câteva minute; adaugi roșiile și 1 litru de apă. Condimentezi cu sare și piper, aduci amestecul la fierbere, reduci focul și fierbi compoziția timp de 15 minute. Pui totul într-un mixer și mixezi, apoi servești supa cu un strop de ulei de măsline.

4. Supă de toamnă cu broccoli

Speli bine broccoli și îl tai în bucăți mici. Cureți 1 morcov și 2 cartofi și tai legumele în cuburi. Într-o cratiță, prăjești 1 ceapă tocată cu un strop de ulei de măsline extravirgin, adaugi toate legumele, acoperi cu 1 litru de apă și condimentezi cu sare și piper. Gătești totul cu capacul pus timp de 30 de minute, apoi amesteci și servești supa cu Parmigiano Reggiano ras.

5. Supe de toamnă cu dovleac și avocado

Cureți dovleacul și îl tai în bucăți mici. Cureți apoi ceapa și o tai în felii subțiri, după care o rumenești într-o tigaie mare împreună cu un cățel de usturoi și un strop de ulei de măsline extravirgin. Când ceapa este înmuiată, adaugi dovleacul, condimentezi cu sare și piper, adaugi jumătate de litru de apă și aduci amestecul la fierbere. Când începe să fiarbă, reduci căldura și gătești până când pulpa de dovleac este foarte moale. Amesteci supa, apoi garnisești cu cuburi de avocado proaspăt, piper și un vârf de nucșoară.

 

My title page contents