Tartă cu brânză de capră și smochine, o specialitate pentru tine. Nu ezita să folosești brânza de capră, deoarece aceasta are multe calități și oferă multe beneficii organismului. Cea mai importantă proprietate a acesteia este nivelul natural scăzut de grăsimi. De aceea brânza de capră se digeră foarte ușor și poate fi consumată și de persoanele cu afecțiuni care nu permit brânza în dieta lor.
Brânza de capră este un ingredient folosit foarte des în salate, foarte preferat în curele de slăbire. O bucată de brânză de capră mâncată după masă sporește producția de salivă și reglează aciditatea cavității bucale.
Brânza de capră ajută la ameliorarea stărilor de stres și anxietate. Aceasta conține vitamina B12 și, dacă este consumată regulat, ajută la concentrare. De asemenea, brânza de capră nu conține lactoză, motiv pentru a fi recomandată persoanelor cu intoleranță la lactoză.
Tartă cu brânză de capră și smochine
Ai nevoie de:
1 foaie de tartă pregătită în casă sau 1 foaie de aluat fraged, sărat (să fie potrivit pentru tartă)
400 g brânză fină de capră
3-4 smochine mari, proaspete și sănătoase
3-4 nuci
2 lingurițe de miere, la alegere (cea de salcâm e mai plăcută)
½ linguriță de piper
Pregătești o tartă cu brânză de capră și smochine așa:
Pui aluatul rece în forma de tartă tapetată cu hârtie de copt și înțepi aluatul din loc în loc cu ajutorul unei furculițe.
Amesteci brânza de capră fină cu un praf de piper proaspăt măcinat și așezi crema de brânză peste aluatul de tartă.
Speli și tai smochinele în felii, pe rotund sau lung, și le așezi peste crema de brânză. Cureți nucile și le desfaci în două.
Treci fiecare bucată prin miere și le așezi peste smochine sau printre acestea.
Dai tarta la cuptor, la 180 de grade, pentru circa 30-40 de minute sau până ce devine aurie și crocantă.
Când e gata, servești tarta alături de un pahar cu vin alb care merge de minune cu brânza de capră.