Tort cu prune bine coapte și adaos de pere, potrivit și pentru celiaci

Tort cu prune bine coapte și adaos de pere, de sezon

Tort cu prune bine coapte, un dulce de sezon. Tortul cu prune este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de testată și îndrăgită. Este o rețetă simpla și foarte delicioasă, din bucătăria italiană. 

O prăjitură de sezon, cu prune și adaos de pere. În plus, prezența amidonului de porumb face ca acest desert să fie potrivit și pentru celiaci, dar și pentru toți cei care se confruntă cu o intoleranță alimentară.

Tort cu prune bine coapte

Porții: 8-10

Pregătire: 30 minute

Coacere: 25 minute

Ai nevoie de:

4 ouă

250 g ricotta

125 g de smântână proaspătă

450 g de prune coapte

300 g pere

70 g amidon de porumb

220 g zahăr

1 lingură de alkermes (sirop concentrat cu aromă naturală de scorțișoară, portocală, anason, non-alcoolic)

Pregătești așa:

Bați foarte bine ouăle întregi (câteva minute) cu 200 de grame de zahăr, folosind telul electric, până când amestecul își mărește volumul și devine spumos.

Încorporezi apoi ricotta, amestecand cu un tel, smantana și amidonul de porumb cernut.

Parfumezi amestecul cu o lingură de sirop concentrat cu aromă naturală de scorțișoară, portocală și anason și amesteci din nou cu telul pentru a omogeniza bine compoziția. Trebuie să nu aibă cocoloașe.

Apoi speli și desfaci prunele în jumătate, îndepărtezi sâmburele și le împarți din nou, tăindu-le în sferturi.

Ungi o tavă dreptunghiulară de 30 × 20 cm (sau rotundă) și aranjezi sferturile de prune pe fundul tăvii.

Torni ușor amestecul de ouă și ricotta peste fructe.

Cureți perele, le tai în felii subțiri și le întinzi peste tort.

Presari suprafața blatului cu restul de 20 de grame de zahăr și coci tortul la 170 de grade, în cuptorul static, pentru 25 de minute.

Servești tortul cu prune cald sau rece.

My title page contents