Tort de înghețată felii cu gust de stracciatella. Tortul de înghețată felii este un tort de vară ușor și foarte special: te poți bucura de el la fel ca o înghețată adevărată pe un băț!
Tortul de înghețată porționat direct în felii, înainte de înghețare, este un tort de vară ușor, distractiv și foarte gustos! Se prepară într-un timp foarte scurt și datorită prezenței bețelor de lemn, odată tăiate în porții triunghi, se mănâncă ca o adevărată înghețată pe un băț!
În plus, de ce să lași torul de înghețată simplu și să nu-l decorezi cu diverse ingrediente. Poți folosi stropi de ciocolată, zmeură, orez expandat și chipsuri de ciocolată… liber la imaginație! De fapt, poți folosi și fructe de sezon, fructe uscate sau bezele sfărâmate.
Sfat! Pentru a obține o înghețată moale așa cum este făcută cu aparatul de înghețată, folosește lapte condensat conform rețetei.
Tort de înghețată felii cu gust de stracciatella
Porții: 8
Pregătire: 20 de minute
Congelator: 4 ore
Ai nevoie de:
200 g biscuiți cu cacao
100 g unt
300 ml smântână proaspătă
200 g lapte condensat
5 g extract de vanilie
900 g chipsuri de ciocolată
zmeură după preferințe pentru decor
picături de ciocolată după preferințe pentru decor
chipsuri de ciocolată după preferințe pentru decor
orez expandat pentru decor
Pregătești un tort de înghețată felii cu gust de stracciatella așa:
În primul rând, cu ajutorul unui robot de bucătărie, zdrobești biscuiții până când obții o consistență nisipoasă.
Adaugi untul topit peste biscuiți și amesteci bine. Iei o foaie de copt cu un diametru de 20 cm și tapetezi baza cu hârtie pergament. Transferi baza de biscuiți în interior. Compactezi bine baza de biscuiți și nivelezi suprafața cu ajutorul unei spatule. Lași să se odihnească în frigider în timp ce pregătești umplutura.
Într-un castron bați smântâna până se întărește, apoi adaugi extractul de vanilie și laptele condensat și amesteci bine cu telul.
În acest moment adaugi și picăturile de ciocolată și amesteci cu ajutorul unei spatule.
Iei baza din frigider și torni deasupra umplutura. Nivelezi suprafața și lași tortul să se odihnească timp de o oră în congelator, trebuie doar să se întărească ușor.
Pentru decorare vei avea nevoie de: benzi de hârtie pergament de aproximativ 1 cm, orez expandat, zmeură, picături de ciocolată și chipsuri de ciocolată. După timpul de odihnă, scoți tortul din congelator și, cu ajutorul benzilor de hârtie pergament, îl împărți în porții triunghiulare.
Decorezi fiecare felie cu un ingredient diferit, după gust.
Îndepărtezi benzile de hârtie pergament și pentru fiecare cățel introduci un baston de lemn pe margine. În acest fel, atunci când vei tăia tortul în felii, îl poți mânca direct pe băț ca o înghețată adevărată! Lași tortul să se odihnească 2-3 ore în congelator înainte de servire!