Wellness la tine acasă: ordinea din casa ta îți aduce liniște!

Wellness la tine acasă… cum o poți obține? Mizează pe ordinea din casa ta! Reorganizarea spațiilor este un adevărat ritual al bunăstării domestice. Un efect ce îmbunătățește starea de spirit, somnul, creativitatea și chiar performanța la locul de muncă. 

Casa perfectă nu există, dar cea care ne dă bunăstare este cea perfectă pentru noi. Și multe lucruri se învârt în jurul ordinii spațiului domestic. Potrivit raportului Life at Home, cercetarea anuală cu care IKEA investighează viața oamenilor acasă, 40% dintre cei care își judecă pozitiv casa au găsit, de asemenea, o îmbunătățire a bunăstării lor mentale. Nu numai asta: organizarea spațiilor ne permite, de asemenea, să consolidăm relațiile legate de coexistență; ne ajută să exprimăm cine suntem în casele noastre. Dimpotrivă, tulburarea perenă este o sursă de disconfort și tensiune pentru 49% dintre oameni.

Reamenajarea casei este o acțiune care are o semnificație mult mai profundă decât simpla reorganizare.

Așa cum alegerea mobilierului, obiectelor și a ornamentelor și organizarea casei influențează ordinea noastră mentală, tot așa echilibrul nostru interior, calitatea relațiilor noastre și valorile în care credem influențează construcția mediului fizic. De aceea, experții susțin că, pentru a obține propria bunăstare, este, prin urmare, esențial să ne transformăm casa într-un loc de conștientizare și sănătate.

Ordinea universală nu există: fiecare are ordinea sa

Nu există o ordine universală valabilă pentru toți acasă și pentru bunăstare. Ceea ce contează este că organizarea casei (și cantitatea de dezordine la care ne așteptăm) ne face să ne simțim bine. În siguranță, protejați și răsfățați. Și, uneori, mici schimbări pot fi suficiente pentru a face acest lucru. Experții susțin că efectuarea de schimbări în casă produce un impact profund asupra psihicului transformând, de asemenea, emoțiile, situațiile, gândurile și comportamentele. Nu este surprinzător că, în psihologie, casa este definită ca un factor de mediu al sănătății mintale; adică un factor capabil să influențeze bunăstarea, astfel încât să modifice structura și funcționalitatea creierului.

Wellness la tine acasă: Trei pași practici pentru a crește bunăstarea acasă

Există câteva acțiuni simple, dar acestea pot avea un impact pozitiv asupra casei și asupra spațiului interior. Cu o sănătate psihofizică consecventă care ne permite să trăim într-un mod mai senin și armonios.

Primul pas este de a crea spații tăcute, chiar și mici, care pot fi regenerative pentru minte și care permit îmbunătățirea calității odihnei și somnului și care stimulează creativitatea, intuiția și pacea minții.

Apoi trebuie să învățăm să renunțăm la ceea ce nu mai este necesar cu bunătate, de exemplu donând obiecte în exces celor dragi sau organizațiilor de caritate care operează în zonă. Reducerea dezordinii are ca rezultat o capacitate mai bună de concentrare și procesare a informațiilor și o productivitate sporită.

Înainte de a-ți „goli” mintea sau casa, este necesar să oprești fluxul de elemente care intră, alegând ceea ce generează seninătate și bunăstare.

My title page contents