Wellness toamna: sfaturi pentru a trăi bine în acest sezon

Wellness toamna: sfaturi pentru a trăi bine în acest sezon. Chiar dacă vacanța de vară a rămas de ceva timp în urmă, unii dintre noi încă trăiesc cu gândul la acele zile. Și pentru a ne păstra bunăstarea și în sezonul de toamnă, este necesară respectarea unor măsuri de precauție, care fac schimbarea sezonului mai puțin împovărătoare. Pentru că… în caz contrat, numeroasele angajamente care umplu zilele de după vacanța de vară și ritmurile strânse pot duce la urmarea unor obiceiuri care nu sunt tocmai sănătoase.

Așadar, iată câteva sfaturi, astfel încât să trăiești sănătos și să faci față cât mai bine acestui sezon:

Atenție la nutriție!

Pentru a te bucura de cea mai bună stare și a rămâne în formă chiar și toamna, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să acorzi atenție dietei tale. Schimbarea sezonului poate avea, de asemenea, repercusiuni asupra metabolismului și capacității noastre digestive; motiv pentru care ne simțim adesea foarte obosiți imediat după ce mâncăm o masă; mai ales dacă este prea bogată în grăsimi. Astfel că, pe timpul toamnei, nutriția ar trebui să fie hrănitoare, dar și ușoară și sănătoasă.

Prin urmare, este bine să eviți pe cât posibil alimentele rafinate, zaharurile și grăsimile saturate; alege, în schimb, o dietă bogată în fructe și legume și alte alimente care conțin cantități bune de vitamine, minerale, antioxidanți și Omega 3; toate substanțele care promovează bunăstarea organismului, dar susțin și activitatea creierului.

De asemenea, este important să incluzi mai des în dieta ta alimente bogate în betacaroten; de exemplu, alege să consumi dovleac, o legume de toamnă prin excelență, care ajută la depășirea senzației de oboseală.

Nu ocoli nici alimentele care conțin fibre, deoarece acestea ajută regularitatea intestinală. Astfel, având un intestin sănătos înseamnă promovarea bunăstării întregului corp.

Mai mult decât orice altceva, alimentele afectează în special sănătatea noastră, deoarece obiceiurile proaste pot provoca deficiențe ale nutrienților esențiali, excese nutriționale sau dezechilibre care pot duce la apariția diferitelor boli care au un efect negativ asupra calității vieții. În timpul verii, fructele și legumele sunt consumate în mod regulat, dar este bine să se mențină acest obicei bun și în timpul sezonului de toamnă.

Nu uita, de asemenea, să-ți menții corpul hidratat, consumând multă apă, chiar dacă simți că nu ai nevoie atunci când sunt temperaturi mai scăzute.

Wellness toamna – Iată câteva sfaturi de hrănire:

  • dimineața, mănâncă un mic dejun consistent, astfel încât organismul să aibă rezerva de energie potrivită pentru a face față zilei;
  • dacă te simți în continuare înfometat/ă, ia o mică gustare la mijlocul dimineții; de exemplu un fruct sau biscuiți;
  • nu sări niciodată peste masa de prânz; acesta trebuie să aibă un conținut scăzut de calorii și de grăsimi. De asemenea, este foarte important ca prânzul să fie bogat în fibre;
  • ai grijă să nu ajungi la momentul cinei flămând/ă, pentru că în timpul zilei aproape că ai postit. Acest lucru poate duce la supraalimentare, care nu este recomandată.

Activitate fizică pentru a-ți recâștiga bunăstarea în sezonul de toamnă

Dar, nutriția nu este suficientă pentru a avea o stare bună. Nutriția corectă trebuie asociată cu exercițiile fizice pentru a ne menține corpul în stare bună de sănătate.

În plus, activitatea fizică, pe lângă faptul că aduce beneficii indiscutabile sistemelor cardiovasculare, respiratorii și musculo-scheletice, permite reducerea nivelului lipidelor din sânge și influențează pozitiv sfera psihologică, contribuind la reducerea stresului emoțional.

Prin urmare, optează pentru a face plimbări chiar și în timpul săptămânii, preferându-le confortului rutinei.

Odihnește-te suficient!

De asemenea, nu neglija o odihnă bună. Dormi întotdeauna suficient, pentru a-ți recupera energia și a face față zilei cu seninătate.

Wellness toamna. Alte câteva sfaturi de folos

Bunăstarea fizică depinde de bunăstarea mentală; deci este important să existe o bună organizare în programul unei zile, astfel încât să nu renunți complet la cultivarea pasiunilor și hobby-urilor.

De asemenea, în cazul în care ești fumător, este important să încerci să renunți la acest viciu; renunțarea la fumat este un mare avantaj atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihologică.

My title page contents