Cartofii sunt la îndemâna oricui și se pot prepara în fel și chip. Aproape că nu e om să nu iubească această legumă și să nu o prepare în diferite feluri. Nici nu e greu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și puțină imaginație. Pentru început, poți încerca aceste bărcuțe de cartofi, foarte gustoase. Dacă nu vrei să cureți coaja cartofilor, încearcă să-i pregătești în coajă, direct la cuptor.
Pregătire: 50 minute
Porții: 4
Ai nevoie pentru bărcuțe de cartofi de:
50 g cașcaval de oi
50 g pesmet
4 cartofi mari
1 ceapă
2 dovlecei tineri
25 g unt
Puțin șofran
Ulei
Pătrunjel verde
Cimbru
Sare
Piper
Pregătești așa:
- Cureți cartofii de coajă, îi speli, apoi îi tai în două pe lungime și îi scobești pentru a fi umpluți. Păstrezi pulpa de cartofi.
- Pui cartofii (inclusiv partea scobită) să se opărească timp de 5 minute în apă sărată, apoi îi scoți și îi pui să se scurgă.
- Dizolvi puțin șofran în puțină apă caldă și ungi bucățelele de cartofi, iar restul de șofran îl păstrezi.
- Ungi cu unt un vas termorezistent, pui cartofii scobiți și în fiecare pui câte un cubuleț mic de unt. Introduci vasul în cuptorul încins pentru 20 de minute.
- Între timp, tai dovleceii rondele și îi pui într-un vas, împreună cu cartofii rămași de la scobit, ceapa tăiată, pătrunjel verde, cimbru, ulei, restul de șofran, 25 g cașcaval de oi ras, sare și piper. Amesteci totul lejer.
- Scoți bărcuțele de cartofi și le umpli cu amestecul de sus, apoi le introduci la cuptor pentru încă 10 minute.
- Le scoți din nou, presari pesmetul și restul de cașcaval și mai lași la cuptor aproximativ 15 minute.
Sfat!
Pentru cele 4 porții de mâncare, ai nevoie de 0, 30 g șofran. Nu pune mai mult, pentru că vei da preparatului un gust de medicament.