Tartă cu zmeură și cu cremă de vanilie

Tartă cu zmeură și cu cremă de vanilie

Tartă cu zmeură și cu cremă de vanilie sau tarte aux framboise. Desert fin, de pe malul Senei. Răcoros și în același timp de o finețe neprețuită. Ușor de făcut și și mai ușor de devorat. De la cei mai mici până la cei mai mari.

 

INGREDIENTE

 

ALUAT DE TARTA sau Pâte sablée

Acest tip de aluat, specific franțuzesc, se potrivește cel mai bine tartele cu fructe, asezonate cu cremă de vanilie.

Începeți pregătirea cu o oră înainte de a-l pune in tavă.

  • 200g făină

  • 125g unt

  • Un praf de sare

  • 1 ou

  •  80g zahăr,

  • 40g făină de migdale

  • Un vârf de praf de vanilie

  • O lingură de apă de flori de portocal ( o găsiți la raioanele arabești din hypermarket)

 

Tartă cu zmeură și cu cremă de vanilie

Tartă cu zmeură și cu cremă de vanilie

 

CREMA DE VANILIE

  • Un plic de budincă de vanilie

  • 250 ml lapte sau lapte vegetal

  • 2 linguri zahăr sau xylitor ( zahăr de mesteacăn)

  • 300 grame de zmeură pentru decor

Tartă cu zmeură și cu cremă de vanilie

Tartă cu zmeură și cu cremă de vanilie

 

MOD DE PREPARARE

  • Începi cu aluatul. Pui toate ingredientele la blender si după ce ai obținut un guguloi de aluat, îl împachetezi în folie alimentară și îl pui la frigider.
  • Când vine momentul sa îl folosești, îl întinzi în formă de tartă sau, direct, în tavă, cu degetele ( vei folosi o tavă de tartă cu fund detașabil)
  • Atenție! Înțeapă foaia cu o furculiță din loc în loc când o vei coace ( la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit). Tot așa, poți sa coci foaia peste care pui o hârtie de copt și apoi vreo 200 de grame de orez. Toate astea, pentru că foaia nu trebuie să crească. Dupa vreo 25-30 de minute, scoți tava si lași la răcit.
  • Pasul urmator: crema de vanilie. Torni plicul de budincă într-o crăticioara, adaugi laptele si zahărul și amesteci lent până începe să fiarbă și să se îngroașe.
  • Lași un pic la răcit si apoi torni peste alatul răcit.
  • La final, pui peste crema de vanilie, zmeuricile. Dacă vrei să fii fancy, poți intercala printre zmeurici si câteva frunzulițe de mentă.
  • Poftă bună la sănătate!

 

 

Sursa foto: Pinterest!

 

Articole asemanatoare:

My title page contents