Cum să mănânce. Un copil trebuie să mănânce bine încă din primul an de viață

Un copil trebuie să mănânce bine încă din primul an de viață

Se spune că baza e foarte importantă. Cu alte cuvinte, așa cum îți clădești copilul, așa va rezista, bine sau mai puțin bine. Alimentația de bază e foarte importantă, pentru că ea dă startul unei educații alimentare, ce va continua chiar și la vârsta adultă.

Cum să mănânce. Un copil trebuie să mănânce bine încă din primul an de viață

În jurul vârstei de 10-12 luni, copilul învață cum să mănânce, cum să-și ajusteze apetitul pentru patru mese: micul dejun, prânz, gustări și cină. Cu toate acestea, în jurul vârstei de 15-18 luni pot apărea unele dificultăți. În această perioadă, de fapt, copilul începe să-și exprime preferințele în mod decisiv. Chiar până în punctul de a refuza cu încăpățânare anumite alimente chiar dacă înainte le mânca. Totodată, poate face o fixație pentru un anume aliment și să-l ceară repetitiv. O soluție bună este să-i reintroduci în alimentație, de 3 sau 4 ori pe săptămână, un fel unic. De exemplu, pastele cu pește sau cu sos de carne, preferabil pentru masa de prânz. Cu toate acestea, la cină, proteinele nobile din carne și pește pot fi înlocuite cu un fel de mâncare care combină cerealele și leguminoasele. De exemplu, orez și mazăre, paste și fasole, paste și năut și multe alte feluri de mâncare hrănitoare, dar fără a combina multe ingrediente într-un singur fel.

Legume și fructe, neapărat în alimentația copilului

Legumele, la început vor fi servite copilului pasate. Apoi treptat, spre sfârșitul celui de-al doilea an, adăugate în preparate întregi. Fructele trebuie să fie prezente atât la prânz cât și la cină. Un obicei și mai bun este acela de a-i da copilului fructe dimineața și după-amiaza, ca o gustare. Micul dejun ar trebui să fie o masă mică în toate privințele. Acesta vine după cel puțin 7-8 ore de repaus alimentar și trebuie să furnizeze energie adecvată pentru o dimineață plină de joacă și mișcare. Un mic dejun bun, prin urmare, trebuie să conțină: 200-250 ml lapte sau iaurt, 2-3 biscuiți sau cereale sau 1 biscuit sau o felie de pâine.

Gustări dimineața?

Micul dejun este un obicei care trebuie să continue în decursul anilor. Chiar dacă ți-ai reluat munca și timpul nu este suficient, nu ceda tentației de a înlocui porția de lapte a copilului cu gustări. Cât privește înlocuirea porției de lactate cu o gustare, este mai ușor ca mama să cadă în ispită și să le ofere copiilor gustări și snacksuri. Acestea sunt deosebit de binevenite pentru copii, dar sărace din punct de vedere nutrițional. Ele sunt adesea foarte dulci sau sărate sau sunt alimente bogate în grăsimi.

Sfat!

Citește întotdeauna etichetele produselor destinate copiilor! Aruncă produsele ambalate care conțin grăsimi hidrogenate, coloranți, conservanți și cu un conținut bogat în calorii. Gustarea trebuie să fie ceva rapid și nu o masă completă. Deci, este suficient un fruct sau un iaurt sau chiar o pâine cu roșii și ulei de măsline extra virgin. Sunt doar câteva idei.

My title page contents