7 modalități creative de a vă distra în familie

7 modalități creative de a vă distra în familie

7 modalități creative ca să vă distrați mai bine în familie. Mai ales acum! Ca părinți, știm că trebuie să ne jucăm cu copiii noștri. Uneori, însă, ne chinuim să aflăm cum putem face lucrul acesta, căci, acum, că suntem adulți, suntem mai serioși, mai rigizi, mai încărcați de griji. 

 

Eimportant să știi că joaca nu trebuie să fie perfect organizată sau că nu va merge strună de fiecare dată. Tot ceea ce contează e ca toată familia să se distreze jucându-se. Să vă bucurați de aceste momente petrecute împreună, momente ce vor deveni amintiri pentru tot restul vieții. Mai mult decât atât, noi îți dăm o mână de ajutor și îți dezvăluim 7 moduri prin care vă puteți bucura de joacă.

1. Creați ceva împreună

Poate fi ceva simplu, ca desenatul sau pictatul sau poate fi ceva mai complicat ca și construcția unei căsuțe pentru copil sau crearea unui loc special în camera copilului (cum ar fi realizarea unui cort de mici dimensiuni, dar în care cel mic poate să încapă și în care el să își realizeze propriul univers). Dacă fetiței tale îi place să realizeze lucrușoare pentru păpușile sale, o poți ajuta să facă un șifonier sau un dulap de păpuși. Idei sunt multe, așa că poți alege ceva în care te poți implica și care la final, să vă facă pe toți fericiți.

2. Uitați-vă la filme

Americanii au inventat acum multă vreme conceptul de „seara filmului în familie” pentru că au realizat cât este de important să existe o seară pe săptămână, cel puțin, în care toți membrii familiei să petreacă timp de calitate împreună. Nu suntem americani, dar putem învăța și noi câteva lucruri bune de la ei. Așa că fie găsiți la TV ceva interesant de văzut, fie cumpărați un DVD cu un film pe care doriți să îl vedeți, important este ca toți din familie să participe și să petreacă momente frumoase. Mami, poți pregăti mici gustări sau floricele de porumb, pentru ca totul sa devină și mai minunat.

3. Învățați ceva împreună

A merge la un curs sau un atelier împreună poate fi o experiență plăcută care să vă apropie și mai mult. Puteți merge la cursuri de pictură, de modelaj în lut, la ateliere de făcut pâine sau de teatru, oriunde vă place.

4. Citiți o carte împreună

Sunt o mulțime de cărți minunate care pot genera discuții energice cu cel mic. Îi poți arăta cărțile ce ți-au plăcut ție când erai copil sau poți citi o carte de care copilul este interesat acum.

5. Descoperă ce îi place

De ce este interesat copilul tău? Ce îi place să facă în timpul liber? Îi place să construiască diverse lucruri din cuburile Lego? Foarte bine, construiește și tu alături de el și distrați-vă cu realizările voastre. Dar ție ce îți plăcea să faci când erai copil? Dacă îți plăcea să realizezi hăinuțe pentru păpuși, îi poți arăta și fetiței tale cum ar putea să le facă. Important este să aloci timp pentru a-l ajuta pe copil să descopere ce i-ar plăcea și ajută-l să realizeze ce își dorește.

6. Experiențe noi

Mergeți la muzeu, la Grădina Zoologică, la un spectacol pentru copii sau la teatru, de ce nu? Aceste experiențe sunt amintiri de-o viață și cu siguranță vă veți simți nemaipomenit că le-ați trăit.

7. Gătiți împreună

Fiecare copil este atras de bucătărie, de mirosurile care vin de acolo, de bunătățile care ies din cuptor. Acesta este un motiv pentru care este de dorit să îl implici în prepararea bucatelor, chiar dacă simți că te încurcă iar tu nu ai timp de pierdut. Pe termen lung, această implicare, cu siguranță va va fi de ajutor amândurora.

 

 

My title page contents