Burger cu pui și salată este o variantă potrivită pentru o gustare în parc, la școală (dar fără sos) sau într-o excursie. Poți alege orice tip de chiflă, nu doar cu susan. Personal, aș alege o chiflă din făină intermediară sau cu semințe.
Burger cu pui și salată
Porții: 2
Pregătire: 15 minute
Ai nevoie pentru burger cu pui de:
2 chifle cu susan
100 g carne de pui fiartă, la grătar sau pane
50 g cremă de brânză
2 frunze de varză roșie
2 frunze de salată verde
Mărar
Ulei de măsline
Zeamă de lămâie
Sare
Piper
Pregătești burger cu pui și salată așa:
Speli și tai varza și salata fideluță și le pui într-un castron. Le stropești cu ulei de măsline și cu puțină zeamă de lămâie. Pui sare, piper, după gust, și amesteci. Toci mărunt puțin mărar verde și îl amesteci cu crema de brânză (pe care o poți cumpăra sau pregăti chiar tu în casă). Rupi carnea fâșii. Tai chiflele în jumătăți, ungi fiecare jumătate cu amestec de cremă de brânză. Pui pe jumătatea de jos carne și salată, apoi acoperi cu jumătatea de chiflă rămasă. Poți îmbunătăți aspectul și gustul burgerului după preferințe. Poți folosi alt tip de salată sau poți adăuga și morcov ras.
Sugestie: În sosul pentru legume poți adăuga, pe lângă ulei de măsline, și puțin praf de rozmarin.