Supă de conopidă și broccoli. O porție de vitamine de toamnă

Supă de conopidă și broccoli. O porție de vitamine de toamnă

Supă de conopidă și broccoli, doza de vitamine între toamnă – iarnă. Broccoli și conopida – ambele legume crucifere, din aceeași familie cu varza și varza de Bruxelles – contribuie la aportul total de legume și oferă, de asemenea, beneficii pentru sănătate, datorită conținutului lor de nutrienți.

Asemănări între conopidă și broccoli

Conopida și broccoli au cantități similare de conținut de carbohidrați, sunt bogate în fibre și sărace în calorii, fiind astfel niște legume optime pentru pierderea în greutate și ajutor pentru digestie. Ambele au în compoziție folat, fibre și potasiu, conțin aminoacizi și ajută la prevenirea cancerului, pierderea în greutate, scăderea nivelului de colesterol și îmbunătățirea sănătății intestinale.

Diferențe între conopidă și broccoli

Deși ambele sunt legume foarte hrănitoare, broccoli are un conținut mai mare de vitamine decât conopida, în special de vitaminele K și C, decât conopida. Este cunoscut în mod special pentru calitățile sale excelente pentru sănătatea ochilor. Broccoli oferă, de asemenea, mai multe minerale și fibre, și conține în plus vitamina A, care nu se găsește în conopidă. Un alt beneficiu al broccoli față de conopidă este că acesta conține mai puțini acizi grași saturați și niveluri mai ridicate de acid gras polinesaturat.

Supă de conopidă și broccoli

Porții: 6

Preparare: 20 minute

Fierbere: 15 minute

Ai nevoie de:

1 conopidă de mărime potrivită

1 ceapă

2 linguri unt

300 g broccoli congelat

1 l supă de legume

250 ml smântână degresată

Sare

Piper

Nucșoară

100 g somon afumat tăiat fâșii

 

Pregătești o supă de conopidă și broccoli așa:

Speli conopida și broccoli și le ștergi prin tamponare cu un șervet de bucătărie. Desparți buchețelele de broccoli și de conopidă. Toci ceapa. Încingi untul și călești ceapa, împreună cu conopida și broccoli. Apoi torni supa de legume și adaugi smântâna și lași să fiarbă la foc moale circa 15 minute. Scoți din supă o parte din buchețelele de conopidă și broccoli.

Restul de supă îl pasezi și îl condimentezi cu sare, piper și nucșoară. Torni supa în boluri și o ornezi cu fâșii de somon și cu restul de legume. Poftă bună!

My title page contents