Sufleu de legume de iarnă cu morcovi, cartofi și țelină. Acestea sunt printre cele mai utilizate legume pe timp de iarnă, foarte hrănitoare și pline de vitamine. În plus, se găsesc în stare proaspătă tot timpul anului și sunt foarte versatile. Poți prepara nenumărate feluri de mâncare doar cu aceste trei legume.
Pentru azi, eu îți propun un sufleu din aceste legume!
Sufleu de legume de iarnă
Porții: 4
Preparare: 40 minute
Coacere: 35 minute
Ai nevoie pentru sufleu de legume de iarnă de:
500 g morcovi
500 g cartofi roșii
1 țelină (circa 500 g)
Sare
300 g mozzarella
3 fire cimbru
1 cățel de usturoi
1 ou
250 ml smântână
Piper
Nucșoară
Pregătești sufleul de legume așa:
Cureți, speli și tai morcovii fâșii subțiri longitudinale, iar cartofii felii subțiri transversale. Cureți țelina de coajă, o tai sferturi și apoi în felii subțiri. Opărești legumele în apă cu sare, clocotită, circa 5 minute. Le treci apoi prin jet de apă rece și le lași să se scurgă. Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tai mozzarella în felii subțiri. Toci usturoiul. Bați oul cu smântâna, adaugi usturoiul, și pui sare, piper și nucșoară, după gust.
Ungi o formă de sufleu și presari înăuntru frunzulițe de cimbru. Așezi în forma de sufleu unsă straturi alternative de morcovi, cartofi, țelină și ¾ din cantitatea de mozzarella. Tai sau razi restul de mozzarella și o înglobezi împreună cu restul de cimbru, în compoziția de ou. Torni amestecul uniform peste legume și coci sufleul la cuptor circa 30-35 de minute.
Notă: Cartofii, morcoviii și țelina sunt mai gustoase gătite sub crustă, la cuptor.