Poftă de ceva dulce? Ce zici de o prăjitură pufoasă cu cireșe și caise, cu crumble crocant și umplutură de iaurt? O prăjitură cu adevărat delicioasă și originală. Este compusă dintr-o bază moale și o umplutură cremoasă de iaurt, cireșe și felii de caise, toate acoperite cu un crumble crocant. Încântare pură!
Prăjitură pufoasă cu cireșe și caise
Porții: 6-8
Pregătire: 30 de minute
Gătire: 35 de minute
Timp total: 1 oră și 5 minute
+
Tava de tort 22×28 cm
Pentru bază ai nevoie de:
220 g făină
200 g zahăr
180 g unt moale
½ plic de drojdie
3 praf de sare
3 linguri de lapte
3 ouă bătute
Pentru crumble ai nevoie de:
50 g de făină
30 g de zahăr brun
25 g de unt
1 praf de drojdie uscată
coaja rasă de la ½ lămâie
Ai nevoie suplimentar:
125 g de iaurt natural
2-3 caise
12 cireșe
Pregătești prăjitura așa:
Ungi tava cu unt și o tapetezi cu hârtie de copt. Încingi cuptorul la 170°.
Bați împreună untul, zahărul, făina, praful de copt, sarea, ouăle și laptele până obții un amestec omogen. Torni compoziția în tavă și o coci timp de 25 de minute.
Între timp, pregătești crumble-ul amestecând toate ingredientele până obții un pesmet.
Speli și usuci fructele, și tai caisele în felii. Tai cireșele în jumătate și îndepărtezi sâmburele.
După 25 de minute de gătit, scoți prăjitura din cuptor, distribui rapid iaurtul și fructele și acoperi cu crumble. Pui tortul la cuptor pentru încă 30-35 de minute.
Verifici dacă e gata cu o scobitoare de lemn.
Gata, poftă bună la prăjitura ta cu cireșe și caise!