9 plante de apartament non-toxice pentru copii

Descoperă 9 plante de apartament non-toxice pentru copii și adu-le în casa ta! Când copiii, animalele de companie și/sau plantele se întâlnesc, lucrurile pot scăpa de sub control. Mai mult decât atât, plantele pot fi otrăvitoare și pot reprezenta un pericol pentru copii, dacă sunt ingerate.

Plantele sunt organisme autotrofe (se hrănesc de la sine) și, prin urmare, vitale pentru toate ființele vii. Inclusiv pentru om, care din timpuri preistorice a învățat să le cunoască și să le clasifice în comestibile și otrăvitoare. Deoarece multe dintre ele au proprietăți de purificare a aerului, dar și alte beneficii pentru sănătate, este logic să ne înconjurăm de ele în casă. Dar, atenție, alege doar plante de apartament non-toxice pentru casa ta! De asemenea, este util să cunoști care sunt simptomele în caz de ingerare a unei plante toxice.

Simptomele intoxicației cu plante sunt:

• Crampe abdominale

• Greață sau vărsături

• Bătăi neregulate ale inimii

• Arsuri în gură

• Convulsii (convulsii)

Dacă suspectezi o posiblă otrăvire, a legătura urgent cu medicul sau mergi la cel mai apropiat spital.

Presupunând că ai luat cunoștință de posibilele pericole, trebuie să știi că există totuși o mulțime de opțiuni de plante de apartament care sunt sigure pentru copii și animale de companie.

Iată 9 plante de apartament non-toxice pentru copii:

1. Arbore de Jad (Crassula ovata)

Această plantă este sigură pentru copii, dar toxică pentru animalele de companie. Ușor de întretinut și de înmulțit. Poți tăia câteva tije și, dacă le înfigi direct în pământ, în câteva săptămâni va crește o nouă plantă. Această plantă preferă condițiile calde și uscate, așa că nu trebuie să o uzi prea des.

2. Feriga Boston (Nephrolepis exaltata)

Cu siguranță cunoști această specie de ferigă rezistentă. Sigură atât pentru copii, cât și pentru animalele de companie, această ferigă înfrumusețează multe case. Iubește locurile răcoroase, umede, cu lumină indirectă a soarelui. Este perfectă pentru colțurile singuratice ale casei tale.

3. Cactus de Crăciun/ Crăciunița/ Nu mă deranja (Schlumbergera)

Cunoscută la noi, mai mult cu numele de Crăciunița, această plantă este sigură pentru copii și animale de companie. Cactusul de Crăciun este o alegere populară pentru plantele de casă. Ca orice cactus, nu are nevoie de multă apă sau atentie, dar dacă ai grijă de el, vei fi răsplatit cu florile sale frumoase în perioada Crăciunului. Atenție: nu-i place să fe mutată, de aceea se ma numește și „Nu mă deranja!”.

4. Violete africane (Santa Paulia)

O floare frumoasă și sigură pentru copii și animalele de companie, Violeta africană este o alegere populară pentru grădinarii începători. Potrivită pentru interior și exterior, dimensiunile sale mici și necesitatea redusă de întreținere îl fac o alegere excelentă pentru familiile ocupate.

5. Ficus elastica

Aceasta este sigură pentru copii, dar toxică pentru animalele de companie. În plus, ficusul elastica este o plantă foarte populară printre designerii de interior, pentru frunzele sale minunate de ceară. Este o plantă întâlntă în multe case moderne. Iubește lumina soarelui și are nevoie de puțină atenție, dar dacă ai grijă de ea, vei fi răsplătit.

6. Palmier pitic (Chamaedorea elegans)

Această plantă populară nu este toxică pentru copii și nici pentru animalele de companie. Un palmier cu creștere lentă, perfect pentru interior, deoarece iubește lumina scăzută și nu are nevoie de multă apă.

7. Limba soacrei (Sansevieria trifasciata)

Aceasta este o altă plantă rezistentă, sigură pentru copii, dar otrăvitoare pentru animalele de companie. De aceea, mare grijă să nu o așezi în locurile unde au acces animalele. Ca plantă, nu este deloc pretențioasă. Poți uita practic că există și va continua să prospere. În plus, este cunoscută pentru proprietățile sale de purificare a aerului. Devine foarte populară în ultima vreme.

8. Planta păianjen (Chlorophytum comosum)

Această plantă super puternică este sigură pentru copii și pentru animalele de companie. Poți avea și tu una în casă!

9. Begonia (Begonia Obliqua)

Și begoniile, cu florile lor frumoase, sunt sigure pentru copii și animale de companie. Sigur le-ai văzut la multe ferestre, iar acum este timpul ca ele să adauge un strop de culoare și casei tale. Există multe soiuri, dar rizomul și rădăcina fibroasă sunt cele mai bune pentru interior.

My title page contents