Burgeri vegetarieni de cartofi și spanac, un preparat ce poate constitui o masă în sine sau o gustare. Pregătirea unui burger vegetarian bun este o alternativă valabilă la burgerul clasic de carne. Pe lângă faptul că este potrivit pentru toți cei care sunt vegetarieni sau vegani, este un fel de mâncare ușor și mai ales potrivit pentru copiii care refuză de obicei să mănânce legume.
Pentru a „îmblânzi” gustul burgerului poți prin adăuga câțiva fulgi de porumb.
Burgeri vegetarieni de cartofi și spanac
Portii: 6 burgeri
Preparare: 20 minute
Gătire: 20 minute
Timp de odihnă: 2 ore
Ai nevoie de:
500 g de cartofi
150 g spanac
1 ceapă verde sau o bucată mică de praz
30 g de pesmet
40 g de parmezan ras
1 ou
4-5 linguri de fulgi de porumb neîndulciți
sare după gust
piper după gust
ulei de floarea soarelui după gust
Pregătești burgeri vegetarieni așa:
Cureți cartofii și îi împarți în 4. Îi pui într-o oală cu apă rece și adaugi puțină sare ușor grosieră. Fierbi cartofii până se înmoaie.
Între timp, cureți și speli spanacul, îl scurgi bine și îl tai cu un cuțit.
Când cartofii sunt fierți, îi scurgi și îi zdrobești ca pentru piure. Amesteci cartofii și spanacul într-un castron. Lași să se răcească amestecul.
Adaugi peste legume ceapa verde (sau o bucată de praz) tocată, pesmetul, parmezanul ras, oul bătut și condimentezi cu sare și piper. Amesteci totul bine și pui compoziția la frigider timp de cel puțin 2 ore.
Adaugi 4-5 linguri de fulgi de porumb într-un castron și îi zdrobești grosier cu mâinile. Iei porții mici de aluat rece de aproximativ 90 de grame fiecare, formezi bile și le dai prin fulgi de porumb (dacă este necesar, mai adaugi alți fulgi de porumb). Aplatizezi bilele ușor cu mâinile și le așezi pe o foaie de copt căptușită cu hârtie pergament unsă în prealabil cu puțin ulei de floarea-soarelui. De asemenea, cu ajutorul unei pensule ungi cu puțin ulei și suprafața burgerilor veggie.
Încălzești cuptorul la 200 de grade și coci burgerii de cartofi și spanac în cuptorul încins. Îi lași la copt timp de 20 – 30 de minute, întorcându-i pe ambele părți.
Când burgerii au devenit aurii și crocanți, îi scoți din cuptor și îi servești la masă fierbinți, alături de o salată ușoară.