Pui cu vinete, roșii, ulei de măsline și vin alb. O rețetă gustoasă, ușor de făcut și mai ales… de sezon! Pentru rețeta de pui de vinete poți folosi un pui tăiat în bucăți, doar pulpele sau pieptul de pui. Urmează metoda de preparare și pregătește o mâncare gustoasă și suculentă de pui cu vinete.
De fapt, un rol important îl au și roșiile, care nu trebuie să lipsească din această mâncare. Pe lângă faptul că dau gust, roșiile permit puiului să se gătească mai bine și să se aromatizeze mai mult atunci când se adaugă și vinetele.
Pui cu vinete
Porții: 4
Pregătire: 20 de minute
Preparare: 40 de minute
Ai nevoie de:
1 pui
400 g de vinete
4 linguri ulei de măsline
50 g de slănină tocată
1/2 pahar de vin alb
300 g de roșii decojite
1 crenguță de pătrunjel tocat
sare și piper după gust
Pregătești pui cu vinete, roșii, ulei de măsline și vin alb așa:
Tai vinetele în fâșii, apoi le pui într-o strecurătoare și le presari cu sare grosieră. Le lași să se scurgă timp de o oră. Cureți și tai puiul în bucăți.
Într-o cratiță, rumenești usturoiul și slănina tocată în ulei, adaugi bucățile de pui și le lași să se rumenească timp de aproximativ 10 minute.
Stingi puiul cu vinul și, imediat ce s-a evaporat, adaugi roșiile. Acoperi cratița cu un capac și gătești la foc mic, adăugând o picătură de apă, dacă este necesar, în timpul gătitului.
Între timp, clătești vinetele de sare, le usuci prin tamponare cu hârtie absorbantă și le prăjești în mult ulei încins. Scurgi vinetele pe un prosop de hârtie și lași excesul de ulei să se usuce.
Adaugi vinetele peste pui și termini gătitul. Condimentezi cu sare și piper, presari cu pătrunjel verde și servești preparatul.
Timpul de gătire al puiului cu vinete depinde de mărimea bucăților de pui. În orice caz, un timp mediu de gătire de aproximativ 40 de minute ar trebui să fie optim.