Află ce alimente pentru un mic dejun sănătos să consumi! După o noapte lungă este normal ca organismul nostru să simtă „foame” la trezire și să fie reumplut cu nutrienții de care are nevoie. Mai mult, a sări peste micul dejun este un gest asociat cu un risc mai mare de boli metabolice precum diabetul.

 

Din acest motiv, micul dejun este poate cea mai importantă masă a zilei. Prin urmare, este necesar să profităm de micul dejun pentru a oferi organismului un aport adecvat de calorii și nutrienți și nu doar zaharuri, așa cum se întâmplă atunci când bem doar o cafea și mâncăm o brioșă.

Micul dejun ideal trebuie să fie complet și să asigure cantitățile potrivite de proteine, grăsimi, carbohidrați și alte substanțe, cum ar fi vitaminele și fibrele.

Alimente pentru un mic dejun sănătos. 5 exemple de mic dejun sănătos

1. Carbohidrați și fibre la micul dejun

ingrediente:

60-70 g terci de cereale integrale cu băutură din orez (un amestec din orez și apă)

30 g proteine izolate ​​din zer de lapte

2 nuci

cafea sau ceai

1 fruct

Este micul dejun ideal pentru cei care nu obișnuiesc să mănânce dimineața devreme. Carbohidrații și fibrele sunt furnizate din ovăz și băutura de orez. Există și partea proteică cu proteine ​​din zer și sunt asigurate și vitaminele și antioxidanții cu ajutorul fructelor și nucilor bogate în acizi grași omega -3.

2. Mic dejun cu ricotta și nuci

ingrediente:

1-2 felii de pâine integrală cu ricotta

2 nuci

cafea sau ceai

1 fruct

În acest exemplu de mic dejun uscat și ușor, proteinele sunt obținute din ricotta, în timp ce pâinea integrală oferă carbohidrați și fibre. În fructe găsim vitamine, antioxidanți și fibre solubile. Este un mic dejun ideal pentru persoanele puțin obișnuite să mănânce imediat ce se trezesc.

3. Alimente pentru un mic dejun sănătos. Ouă fierte și pâine integrală

ingrediente:

2 ouă fierte

1 felie de pâine integrală

ulei de măsline extravirgin

1 fruct

Ouăle sunt un aliment excelent pentru micul dejun, datorită conținutului ridicat de proteine ​​și prezenței vitaminei K2 (o vitamină foarte valoroasă).

În acest tip de mic dejun, partea de carbohidrați este acoperită de pâinea integrală și de fructe unde găsim și antioxidanți, vitamine și fibre, plus grăsimile monoasaturate ale uleiului.

Un mic dejun foarte potrivit pentru cei cu probleme metabolice, precum diabeticii, deoarece modifică puțin nivelul glicemiei.

4. Somon afumat sau ton

ingrediente:

1-2 felii de pâine integrală

2 felii de somon afumat sau ton din conservă (natural sau în ulei de măsline extravirgin)

avocado întins pe pâine

1 fruct

cafea sau ceai

Peștele albastru oferă proteine ​​și omega-3. Acizii grași monosaturați sunt prezenți în avocado și în ulei, pâinea integrală oferă carbohidrați și fibre, în timp ce fructele adaugă vitamine, antioxidanți și o doză suplimentară de fibre.

Este un mic dejun proteic, cu un impact modest asupra glicemiei.

5. Mic dejun cu iaurt, nuci și migdale

ingrediente

iaurt natural organic

nuci și migdale

ovăz integral

1 fruct

Iaurtul oferă o bună aprovizionare a organismului cu proteine și este mai acceptat de cei cărora nu le plac ouăle și peștele. Micul dejun este completat cu carbohidrați și fibre din ovăz integral, cu antioxidanți din fructe uscate și vitamine din fructe proaspete.

 

My title page contents