Apa minerală în sarcină. Să bei sau nu?

Apa minerală în sarcină: să bei sau nu? Apa minerală este o opțiune de băutură sănătoasă în sarcină, fără calorii. Conține niveluri de minerale naturale mai mari decât apa de la robinet și poate fi, de asemenea, carbonatată în mod natural.

Femeile însărcinate au nevoie de cantități mai mari de minerale și de hidratare crescută. Ceea ce face ca apa minerală să fie o alegere mai bună în comparație cu băuturile răcoritoare sau cu băuturile bogate în calorii.

Bazele apei minerale

Prin definiție, apa minerală este infuzată în mod natural sau artificial cu săruri minerale sau gaze prin carbonatare. Termenul de „apă minerală naturală” este reglementat puțin diferit; aceasta trebuie obținută direct dintr-o sursă subterană și nu poate fi supusă niciunui tratament. Cu excepția carbonatării sau eliminării fierului sau manganului. Apa minerală conține oricare dintre mineralele care se întâmplă să fie prezente la extragerea de la sursă, inclusiv calciu, fier, sodiu și potasiu.

Beneficiile apei minerale

Femeilor însărcinate li se recomandă să bea aproximativ 12 căni de lichid pe zi. Adevăratul beneficiu oferit de apa minerală – sau de apă în general – este lipsa sa de calorii și capacitatea de a menține corpul hidratat pe tot parcursul sarcinii. Femeile însărcinate au, de asemenea, necesități crescute de calciu și fier. Care pot fi găsite în cantități mai mari în apele minerale, în comparație cu apa de la robinet. De asemenea, unele femei însărcinate raportează ameliorarea grețurilor și vărsăturilor prin băuturi carbogazoase și apă minerală.

Apa minerală în sarcină. Cuvântul cheie în toate: moderație

Un lucru important de remarcat este faptul că apa minerală poate conține niveluri mai mari de sodiu. E indicat să verifici eticheta înainte de a cumpăra sau consuma un anumit tip de apă  minerală. Excesul de sodiu poate duce la retenția de lichide. Dacă ai probleme cu balonarea, apa simplă poate fi cea mai bună alegere. În ceea ce privește nivelul de calciu și fier, acesta este totuși scăzut în apa minerală. Chiar dacă ai consuma 8 căni pe zi, tot nu ai îndeplini cerința medie estimată. Prin urmare, nu trebuie să te temi că vei asimila excesiv calciu sau fier.

Alege inteligent ce băuturi consumi în sarcină

Creșterea în greutate în exces în sarcină poate crește riscul de complicații. O modalitate de a preveni creșterea în greutate în exces este alegerea băuturilor. Apa minerală și cea de la simplă, de masă, îți vor hidrata corpul fără toate caloriile în exces din suc, ceai dulce, băuturi carbogazoase de tot felul. O alternativă este apa minerală aromată. Combinarea apei minerale cu un strop de sirop, mentă, fructe proaspete, lămâi sau lime este o modalitate sănătoasă și la îndemână, de a „condimenta” băutura, consumând totodată mai puține calorii.

My title page contents