BENEFICIILE CEAIULUI DE MUȘEȚEL. 10 BENEFICII DOVEDITE ȘTIINȚIFIC

Beneficiile ceaiului de mușețel pentru sănătate sunt multe. Mușețelul este una dintre plantele medicinale cele mai vechi și cele mai utilizate de om ca un remediu natural pentru a calma diverse afecțiuni. Florile sale uscate sunt bogate în flavonoide care contribuie la proprietățile sale medicinale, după cum au subliniat experții unui studiu dedicat mușețelului și beneficiilor sale.

 

Cel mai cunoscut mod de a consuma mușețel constă în prepararea unui ceai din florile acestei plante, sub formă de infuzie sau decoct.

Beneficiile ceaiului de mușețel. Descoperă proprietățile și beneficiile mușețelului pe baza studiilor și cercetării:

1) Mușețelul și longevitatea

Potrivit unui studiu, mușețelul ne ajută să trăim mai bine și mai mult. Oamenii de știință de la Universitatea din Texas au luat în considerare efectele mușețelului apărute pe un eșantion de 1667 de subiecți, bărbați și femei. Consumul de ceai de mușețel poate ajuta la reducerea riscului de deces prematur cu 29%.

2) Ceai de mușețel pentru ameliorarea crampelor stomacale

Potrivit dr. David Kiefer, mușețelul conține substanțe care împiedică agravarea tulburărilor gastro-intestinale. Mușețelul are mai presus de toate un efect calmant în cazul arsurilor de stomac și a crampelor stomacale. Infuzia de mușețel trebuie să fie pregătită cu apă foarte fierbinte, dar nu fiartă, pentru a nu distruge proprietățile plantei.

3) Ceai de mușețel pentru un somn bun

Ceaiul din flori de mușețel este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru a dormi mai bine și pentru a învinge insomnia. Pregătirea unei infuzii de mușețel este foarte simplă. Se folosesc flori uscate de mușețel și se pun două lingurițe pentru o cană de ceai.

4) Ceai de mușețel pentru relaxarea mușchilor

Mușețelul conține substanțe cu un efect relaxant, care calmează nervii și mușchii. În special, infuzia de mușețel este capabilă să mărească nivelurile de glicină prezente în urină. Glicina este un aminoacid care poate calma crampele și spasmele musculare.

5) Ceai de mușețel pentru durerile menstruale

Un studiu a subliniat capacitatea mușețelului de a ameliora crampele abdominale și menstruale. Deoarece, așa cum am precizat mai sus, mușețelul este capabil să relaxeze mușchii, are un efect calmant și relaxant și poate să calmeze durerea.

6) Ceai de mușețel împotriva răcelii și a gripei

Mușețelul este considerat un remediu natural pentru calmarea simptomelor răcelii și gripei. În special, inhalarea vaporilor infuziei de mușețel ajută la curățarea căilor respiratorii. Din acest punct de vedere, efectele sale antimicrobiene și sedative sunt considerate foarte utile.

7) Ceai de mușețel pentru a stimula sistemul imunitar

Conform specialiștilor, unele substanțe prezente în mușețel pot crește activitatea antibacteriană și pot stimula funcțiile sistemului imunitar.

8) Ceai de mușețel pentru ameliorarea durerilor de cap

Un studiu realizat în 2014 a luat în considerare efectele potențiale și mecanismele de acțiune ale utilizării topice (Medicația topică reprezintă acele tratamente medicale de uz extern, aplicate direct pe piele) a uleiului de mușețel. Așa cum este pregătit în mod tradițional în Iran ca remediu natural – pentru dureri de cap și migrene. Cercetătorii spun că ceaiul de mușețel poate reprezenta un medicament „nou” pentru ameliorarea durerii asociate migrenei.

9) Beneficiile ceaiului de mușețel. Mușețelul ca un antiinflamator natural

Mușețelul are capacitatea de a reduce inflamația. De secole, mușețelul a fost folosit ca un antiinflamator natural. Un studiu realizat în 2010, susține (în concluziile sale utilizarea mușețelului ca antiinflamator eficient.

10) Ceai de mușețel pentru diabetul de tip 2

Un studiu efectuat în Iran și publicat în revista Nutrition, a constatat că un consum de trei cești de ceai de mușețel pe zi ar putea ajuta la îmbunătațirea nivelului de glucoză din sânge, la persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2. Conform concluziilor experților, mușețelul poate ajuta la reducerea factorilor de risc ai diabetului.

My title page contents