Cadourile în relația de cuplu

Tu ce părere ai despre cadourile în relația de cuplu? Fie că ești într-o relație nouă cu cineva, fie că deja ai ceva experiență, există un moment care stârnește veșnice întrebări:Trebuie să-i iau cadou? Ce fel de cadou? Nu ești singura persoană care se întreabă dacă e necesar a-i face un cadou partenerului. Dar răspunsul la această întrebare nu este unul la care se poate răspunde cu un simplu da sau nu.

Există o mulțime de factori de care trebuie să ții cont atunci când încerci să răspunzi la întrebarea: cadourile în relația de cuplu, sunt ele necesare? Iar răspunsul variază de la o persoană la alta. Înainte de a lua în considerare cumpărarea oricărui tip de cadou pentru persoana iubită, încearcă să-ți pui și chiar să-ți răspunzi la câteva întrebări:

Cadourile în relația de cuplu. De cât timp cunoști persoana? 

La începutul unei relații, majoritatea cuplurilor obișnuiesc să-și ofere cadouri. Deoarece fiecare consideră că în acest fel îi poate câștiga atenția și încrederea persoanei iubite. Cu toate acestea, uneori, în timp ce relațiile progresează și cei doi se obișnuiesc unul cu altul, unii parteneri renunță la ideea de a mai dărui celuilalt un cadou. Sau o fac tot mai rar. S-ar putea chiar să vă aflați în situația de a decide să renunțați la cadouri o vreme, pentru a economisi bani. Sau pur și simplu pentru că nu aveți timp să căutați ceva potrivit. Dacă aveți deja o relație suficient de lungă, o discuție deschisă nu ar trebui să fie o problemă. În plus, v-ar ajuta să clarificați acest aspect.

Ești sigur de relația pe care o ai? 

Înainte de a lua în considerare cumpărarea unui cadou, trebuie să fiți siguri că sunteți oficial într-o relație, în care acordarea cadourilor este potrivită. Deci, nici prea devreme sau prea des, nu e cazul, până nu e o relație închegată. Sau pot fi mici atenții.

Crezi că el/ea îți va da un cadou? 

Nimic nu este mai ciudat decât primirea unui dar de la cineva, când tu nu te-ai gândit să-i oferi ceva la rândul tău. Sau poate te-ai gândit, dar nu ai îndrăznit, sau ai considerat că e prea devreme să-i oferi celuilalt ceva. În schimb, într-o relație deja închegată, cu experiență, vă cunoașteți mai bine așteptările, preferințele, iar momentul oferirii unui cadou poate fi unul foarte plăcut.

Cadourile în relația de cuplu. Elementele materiale sunt importante pentru această persoană? 

Dacă partenerul sau partenera este o persoană materialistă sau care pune mare preț pe primirea de cadouri, atunci, e mai mult ca sigur obligatoriu să-i îndeplinești dorința. Evident, în măsura în care permite situația. Și dacă nu ați discutat despre renunțarea la acest obicei. E frumos să-ți surprinzi partenerul cu un gest, dar atunci când devine obligație sau se întâmplă prea des, totul se transformă într-un stres.

Există o alternativă la un dar pe care această persoană ar putea să-l aprecieze chiar mai mult? 

S-ar putea să ai un partener care să aprecieze mai mult timpul pe care i-l dedici. Mai degrabă decât orice fel de cadou pe care i l-ai oferi. Dacă ești o persoană atât de norocoasă, atunci nu trebuie să te stresezi foarte mult în privința unui dar pe care vrei să i-l faci. Un cadou potrivit ar putea fi o seară la film, o plimbare sau o cină la restaurant.

Adevărul este că toți am vrea să credem că darurile nu sunt importante pentru o relație bună și trainică. Dar este impresionant ca cineva să facă uneori ceva frumos pentru tine, indiferent dacă acel cadou costă bani sau nu. Gestul contează până la urmă. Faptul că acea persoană s-a gândit la tine. Și poate e bine să aveți o discuție sinceră despre cadouri. Vei afla cum privește și ce așteptări are. E mai bine să clarificați încă de la început, pentru a nu exista frustrări și neînțelegeri în relația voastră.

My title page contents